labdarúgás

2020.05.09. 13:20

Remekül teljesített a Monostorpályi

Kaszás Jánosék célja a dobogó elérése volt, amit sikerült túl is szárnyalni.

Fotó: Napló-archív

A 2018/2019-es szezonban a hetedik helyen zárt a Monostorpályi SE, a Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Idén a klub tizenkilenc forduló után négy ponttal vezette a tabellát a Hajdúszoboszló előtt, így az MLSZ hétfői közleményének értelmében, ebben az állapotban véget értek a küzdelmek. E szerint a Monostorpályi kapta meg a jogot, hogy nevezhessen az NB III. Keleti csoport következő szezonjára. Kaszás János vezetőedző a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a most lezárt idényről és a jövőbeli tervekről.

Mindent elkövettek

Fotó: Kaszás János-archív

– A szezon kezdése előtt volt egy-két új igazolásunk, akik döntő szerepet játszottak abban, hogy előre tudtunk lépni a tavalyi helyezéshez képest. Nagyobb edzésmunkát vártam a fiúktól az előrelépés érdekében, és ők ebben partnerek voltak, így heti három tréninggel kezdtük el a nyarat. A célunk az volt, hogy dobogón végezzünk, és úgy gondolom, hogy remekül teljesített a csapat. Mindenki nagyon lelkes volt, és mindent elkövetett a pályán, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Jó volt a hangulat az öltözőben, a győzelmek összehozták a társaságot, de nekünk ez eddig is erősségünk volt. Nagyon örültem neki, hogy az újonnan érkezők is nagyon jól beilleszkedtek.

Nem igazságos

Hétfő este az MLSZ többek között bejelentette, hogy az idei szezon férfi labdarúgó NB III. és megyei küzdelmeit befejezettnek tekinti. Ennek értelmében hivatalosan nincs bajnok, illetve kieső, viszont az NB III.-as rendszertől tíz csapat búcsúzik, és az ő helyüket listavezető megyei alakulatok vehetik át. A Monostorpályinak is lehetősége lenne eggyel magasabb osztályban indulni a következő idénytől. – Szerettük volna, ha folytatódik a bajnokság, és a pályán lehetett volna befejezni nem pedig így. Úgy gondolom, hogy a többiekkel szemben ez így nem igazságos, mert tény, hogy elsők voltunk, de még sok mérkőzés várt volna ránk, pont akár a Szoboszló elleni is még hátra volt – mondta Kaszás János.

Nem tart ott

Az edző kitért a feljutás lehetőségére is. – Sajnos nem tudjuk vállalni magasabb osztályban a szereplést, mert a mi hazai pályánk alkalmatlan NB III.-as mérkőzések lebonyolítására. Mindig sok nézőnk van, főzés szokott lenni a meccs mellett, ezt nem tudjuk máshol megcsinálni. Legközelebb a létavértesi pálya lenne, de ott is átalakításokra lenne szükség ahhoz, hogy megfeleljen. Nem beszélve arról, hogy a játékosaink amatőrök, mindenki a munka mellett focizik, és a pluszedzéseket nem biztos, hogy be tudnák vállalni. Egyelőre azt gondolom, hogy Monostorpályi nem tart ott, hogy tartósan egy harmadosztályú csapatot tudjon finanszírozni, annak meg nem látjuk értelmét, hogy egy évre beleöljünk munkát és anyagiakat, hogy aztán kiessünk.

A játékosok eddig otthon tréningeztek, és állandó kapcsolatban álltak a vezetőedzővel. – Senki nem engedte el magát, folyamatosan megosztottuk egymással az elkészített videókat a gyakorlatokról. Innentől kezdve várjuk az új szezon kezdetét, júliusban kezdjük a felkészülést.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában