Mi történt velük?

2020.05.13. 13:42

Egykori kedvenc kosarasaink: Daniel Amigo és Velkey János

Sorozatot indított a DEAC honlapja, amelyben a kosárcsapat egykori nagy játékosainak sorsát követhetjük nyomon.

Fotó: deac.hu

Daniel Amigo, amerikai-argentin center

Danny a 2018-19-es szezont töltötte a DEAC-nál, tavaly nyáron pedig Mexikóba igazolt, a Soles de Mexicali gárdájához. Csapatával az idény végén bajnoki címet ünnepelhetett, majd aláírt Litvániába, a Pieno Zvaigzdes együtteséhez. Itt azonban csak egy mérkőzésen lépett pályára, ezen 11 pontot, 5 lepattanót, és 1 gólpasszt jegyzett.

A DEAC hivatalos oldala az érintettet is megkérdezte idei tapasztalatairól.

– Rengeteget tanultam Mexikóban, nagyon színvonalas bajnokságban szerepelhettem. Az alapszakaszt kiváló mérleggel zártuk, a rájátszás nehézségein pedig igazi csapatként sikerült felülkerekednünk, így megszereztük a bajnoki címet. Óriási élmény volt, rengeteget fejlődtem, és összességében is sokkal érettebb játékossá váltam – foglalta össze gondolatait a 24 esztendős magasember.

Velkey János, a vajkezű hátvéd

A sorozat második részében a cívisvárosi klub górcső alá vette Velkey János előző szezonját, aki összesen két és fél szezont töltött Debrecenben, és a másodosztály megnyerése mellett Magyar Kupa-bronzérmet is ünnepelhetett Berényi Sándor kezei alatt. A 2018-19-es kiírás után távozott a klubtól, és viszonylag sok idő telt el, míg bemutatkozhatott új csapatában. Megérte kivárni a megfelelő lehetőséget, hiszen az Atomerőmű SE nagyszerű szezont futott, a bajnokság lefújásakor is az előkelő harmadik helyen álltak a tabellán.

– Kicsit nehézkesen indult számomra az előző szezon, hiszen csak novemberben találtam meg az új csapatomat. Egy nagyon profi klubhoz kerültem, játékosként és emberileg is rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Úgy gondolom, hogy a végelszámolásnál sikerült volna a dobogós helyek valamelyikét megszerezni, de ezt már sosem tudjuk meg, az élet sajnos közbeszólt. Összességében pozitívan tekintek vissza a mögöttünk álló idényre, nagyon jó játékostársakkal sikerült együtt dolgoznom, és a klubnál nagyszerű embereket ismerhettem meg – foglalta össze előző idényét a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában