egy régi ismerős

2020.04.16. 17:50

Lássuk a pozitívumot is!

Zoran Szpisljak, a Loki egykori pályaedzője a koronavírus-járvány idején is a futballal tölti a mindennapjait.

Fotó: Nemzeti Sport / Archívum

A debreceni labdarúgás egyik aranyveretes betűkkel írt korszakában dolgozott a DVSC-nél a szerb származású tréner, Zoran Szpisljak, aki Herczeg András szakmai stábjában dolgozott másodedzőként Bücs Zsolttal egyetemben, valamint Mező József kapusedző kollégájaként.

Az említett szakmai stáb és csapata 2007-2010 között sikert sikerre halmozott, a honi csillogás mellett bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahogyan az Európa-liga főtábláján is vitézkedtek.

A Loki előtt az Egyesült Királyságban is dolgozó szakember jelenleg Budapesten tartózkodik, és a Facebookon látható rendszeresen, amint edzéseket tart az érdeklődőknek.

Éhesebbek lesznek

– Most is a labdarúgás tölti ki mindennapjaimat, edzéselméleti munkákat töltök fel a közösségi oldalra, erőnléti, technikai és taktikai fejtegetéseket vezetek elő azoknak, akik kíváncsiak erre. Sokat írok, ezeket a korábbi terveimet most megvalósíthatom, hiszen több időm van. Sok régi meccset megnézek, elemzem azokat, és például felmérést készítek a futballisták döntéseiről bizonyos szituációkban, mit lehetett volna esetleg másképpen csinálni az adott játékhelyzetben. Telefonon tartom a kapcsolatot a játékosokkal, az edzőkkel, beszéltem nemrég Herczeg Bandival és Bücs Zsoltival is. Nekem is hiányoznak a mérkőzések, a stadionok légköre, de most ilyen időszakot élünk, ezt kell elviselnünk – fogalmazott a szakember, akit az angol bajnokságról is megkérdeztünk, hiszen többek között anno volt a Cardiff City játékosa is.

– Nyilván Liverpoolban nagyon várták már, hogy 30 év után újra bajnokok legyenek, és ez meg is lesz, ha majd végre folytatják a bajnokságot Angliában. Nem kérdés, olyan dominanciát mutatott egész évben Jürgen Klopp csapata, hogy teljesen megérdemelt az aranyérme. Nagyon bízom benne, hogy belátható időn belül folytatódni fog a versengés, szerintem maximum két hét alatt a játékosok jó állapotba kerülnek, hiszen profikról van szó. Más kérdés, ki milyen mentális állapotban lesz ezután a szörnyűség után. De, hogy a jót is lássuk ebben a helyzetben: sok sérülés helyrejön addig, és a játékosok pihentebben, focira éhesebben vethetik magukat a küzdelembe.

TN

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában