DEAC

2020.03.14. 19:48

Győzelemmel kezdték a tavaszi idényt

A Debreceni Egyetem labdarúgói a Hatvan ellen vívták az első tétmérkőzésüket 2020-ban.

Fotó: deac.hu

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt a két csapat mérkőzését zárt kapuk mögött rendezték meg. Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól az összecsapáson, aztán Bárány Donát a 89. percben bevette az ellenfél kapuját, ezzel a DEAC 1-0-ra diadalmaskodott.

Együttesünk az előző hétvégén szabadnapos volt az NB III Keleti csoportjában. Schön László a Hatvannal vívott bajnokin mutatkozott be a DEAC kispadján tétmérkőzésen. Vezetőedzőnk a kezdőcsapatban szorított helyet Rezes Lászlónak, aki gárdánk egyetlen téli érkezője volt. Természetesen Bárány Donát is lehetőséget kapott, ami nem meglepő, hiszen fiatal csatárunk vezeti a góllövőlistát.

Egyébként a mérkőzést Gyöngyösön, zárt kapuk mögött rendezték meg. A gyöngyösi helyszínnek az a magyarázata, hogy az MLSZ fedett lelátó hiányában már nem engedélyezi a hatvani Népkerti Sporttelep egyik pályáján sem a bajnoki meccsek megrendezését. A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt pedig nem foglalhattak helyet a lelátókon a drukkerek.

Az első félidőben főleg a mezőnyben zajlott a játék, egyik csapat sem tudott előnyt szerezni. A második játékrészben is sokáig úgy tűnt, hogy az alakulatok megosztoznak a pontokon. Aztán a hajrában felpörögtek az események. Papp Ferenc kiállítása miatt a 83. percben emberhátrányba kerültünk. Annak ellenére, hogy tíz főre fogyatkoztunk, sikerült kiharcolnunk a győzelmet: a 89. minutumban Bárány Donát járt túl Tajti Bence eszén. Nagyon értékes győzelemmel kezdtük tehát a tavaszi szezont. A diadalunk értékét növeli, hogy a listavezető Füzesgyarmat Egerben vereséget szenvedett, így a DEAC a jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést.

“Nehéz körülmények között egy masszív ellenfél ellen arattunk értékes győzelmet. Ez a siker nagy lökést adhat a folytatásra. Természetesen hallottunk a füzesgyarmatiak botlásáról, de nem igazán foglalkozunk velük. Nekünk a saját találkozóinkra kell összpontosítanunk, az a célunk, hogy minden meccsünket megnyerjük. Az, hogy zárt kapuk mögött léptünk pályára, nem befolyásolta a teljesítményünket, ettől is függetleníteni tudtuk magunkat” – nyilatkozta Szabados István, aki több nagy védésével főszerepet vállalt a sikeres rajtból.

A következő játéknapon a tervek szerint a Sényőt látnánk vendégül, ám a jelenlegi helyzetben nem lehet biztosra mondani, hogy valóban sor kerül az ütközetre jövő vasárnap.

NB III Keleti csoport 19. forduló

FC Hatvan–DEAC 0–1 (0–0)

Vezette: Böcskei B. (Szabó D., Zsákai M.)

FC Hatvan: Tajti B.–Bárkányi A., Czidor G. (Simon M.), Mundi Z., Karácsony D., Lukács Zs., Purzsa M., Katona R., Kitl K., Bartók I., Labát K. Edző: Gulyás Gábor

DEAC: Szabados I.–Papp F., Sigér Á., Sándor T. (Karikás K.), Bárány D., Spitzmüller I., Bíró P. (Urbin P.), Nagy Z., Soltész J., Balogh k., Rezes L. (Sidibe I.) Edző: Schön László

Gól: Bárány D. Kiállítva: Papp F.

Schön László: Nehéz mérkőzés volt, de pont erre számítottunk. Egy rossz minőségű pályán játszottunk Gulyás Gábor kollégám által nagyszerűen felkészített csapat ellen, ahol 90 percen át tudunk küzdeni és az utolsó percben szereztünk gólt. Köszönöm a csapatnak a hozzáállásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában