DVSC

2020.02.03. 11:49

Hősies küzdelem a végén

Sokat kivett Pávkovics Bencéből a Puskás Akadémia elleni mérkőzés, sajnálja, és hogy nem ért el gólt.

Fotó: Kovács Péter

A Pancho Arénában a DVSC 0–0-s döntetlent játszott a Puskás Akadémia FC ellen az OTP Bank Liga 18. fordulójában szombaton. Az első félidőben a vendégek domináltak, több helyzete is volt a debrecenieknek, a második játékrészben viszont a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Abban a játékrészben csupán vérszegény kontrákra futotta a Lokitól, bár a mérkőzés hajrájában Tujics lábában volt a gól, ám ajtó-ablak helyzetben 12 méterről a hazaiak hálóőre, illetve a bal kapufa mellett gurította el a labdát. A meccs utolsó öt percére tíz emberre fogyatkozott a DVSC, egy szabálytalan szerelés után Bényei Balázs megkapta a második sárga lapját. Nehéz perceket kellett kiállni a Lokinak, de az egész csapat szervezetten védekezett.

Küzdelem, agresszivitás

– A találkozó elején voltak lehetőségeink, mindig az utolsó pillanatban mentettek a Puskás Akadémia védői. Ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor a szünetre 2–0-s vezetéssel vonulhattunk volna, és teljesen másként alakul a mérkőzés. A második félidőben nem éreztem úgy, hogy nagyon nyomott volna a hazai csapat. Persze a végére már mi eggyel kevesebben voltunk, és akkor voltak lehetőségeik, de ez egy nulla-nullás mérkőzés volt – értékelte a találkozót a lefújást követően Pávkovics Bence.

A Loki belső védője hangsúlyozta: ezzel az eredménnyel nem elégedettek, mindig nyerni akarnak. Az előző fél szezon nem úgy sikerült, ahogy szerették volna,viszont az egy héttel korábbi meccset 4–0-ra nyerték. – Azt, hogy mi az oka, hogy kihagytuk az adódó helyzeteinket, nem tudom megmondani. Voltak olyan szituációk, hogy a labda csak úgy elpattant másfél méterre a lábaktól, mert olyan volt a pálya. Az eredményt nem foghatjuk a pálya minőségére, hiszen ugyanazon a játéktéren játszott az ellenfél is. Az azonban pozitív, hogy nem kaptunk gólt. A második félidőben nem éreztem, hogy nem ment volna olyan jól a játék. Inkább azt tapasztaltam, hogy ez egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, sok párharccal, a piros lap is jelzi, hogy agresszívek vagyunk. Ha a jó értelemben vett agresszivitás megmarad, akkor jönnek az eredmények. Megmondom őszintén, hogy belőlem sokat kivett ez a mérkőzés. Jó játékosok a felcsúti labdarúgók, amikor ők lendületbe jöttek, nehéz volt követni a mozgásukat. A pálya miatt is nehéznek éreztem a lábam. A támadásoknál, a sarokrúgásoknál sokat voltam fent, de sajnos most nem sikerült gólt rúgnom. Majd legközelebb! – fogalmazott.

– Szerdán a Mol Fehérvár ellen a Nagyerdei Stadionban játszunk. Most, a mérkőzés után egyből regeneráció van éppen azért, mert jön az említett bajnoki. Jó szakmai stábbal rendelkezünk, így Debrecenben minden adott ahhoz, hogy ki tudjuk magunkat pihenni és fel tudjuk magunkat készíteni a következő mérkőzésre.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában