labdarúgás

2020.01.10. 14:44

Nem vérre megy, annál fontosabb

Ismét jótékonysági futballgálán csap össze a Kowalsky meg a Vega és a DVSC Legends, irány a Hódos!

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Akik ott voltunk, sosem felejtjük el azt a felemelő hangulatot, amelyet egy esztendővel ezelőtt átélhettünk a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A tavalyi év elején a Kowalsky meg a Vega zenekar, a korábbi Loki-játékosokból álló gárda és a DVSC Ultras csapott össze egy jótékonysági rendezvény keretein belül, az akkor összegyűlt 684 ezer forintot a Tündérkör Alapítvány kapta meg, amelynek a felét a DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia 14 esztendős labdarúgója, a leukémiával diagnosztizált Vietorisz Áron gyógyítására ajánlott fel a Tündérkör.

Sóder, a meglepetésember

Idén január 19-én ismét ilyen céllal rúgják a bőrt a fent említett csapatok, melyekhez most csatlakozik a Rocksuli, valamint a ProKálló Sec és a Kowa Crew közösen alakított együttese is – hangzott el pénteken a Hódosban megtartott sajtótájékoztatón.

Fotó: Molnár Péter

– Az elmúlt évben nagy sikerrel zajlott a gála, amely mostanra már hagyománnyá vált – fogalmazott Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. – A városra mindig jellemző volt az összefogás egy-egy jó ügyért, ezúttal a Debreceni Karitatív Testületen keresztül tudunk segíteni a rászorulóknak. Boldog vagyok, hogy én, aki Dombi Tibiék futballján nőttem fel, azt látom, számukra is nagyon fontosak a nemes célok és Debrecen történései – mondta az alpolgármester.

Fotó: Molnár Péter

A Kowalsky basszusgitárosa, Jimmy úgy fogalmazott, ez lesz a harmadik alkalom, hogy fociznak a DVSC legendái ellen, és szerencsére az első meccsük nem volt nyilvános. – Azt jobb, hogy nem látta senki, részünkről elég gyászos volt. Túl sokat nem gyakoroltunk a mostani gálára sem, mert minden erőnket és időnket lekötik a februári Aréna-koncertünk előkészületei. De hálásak vagyunk Bernáth Csabinak, hogy ismét megszervezte, és mi is segíthetünk a részvételünkkel – mosolygott a bőgős, akinek szavait zenésztársa, Sóder rögtön megcáfolta: – Keményen készültünk egész évben, vettünk sportújságokat és pár mérkőzést is megnéztünk a televízióban – nevetett a dobos.

Fotó: Molnár Péter

Mint az egykori jobbhátvéd, a főszervező Bernáth elmondta, délután háromkor lesz a kapunyitás a Hódosban, ekkor kezdődik a dedikálás a zenészek és az öregfiúk részvételével. – Tavaly hátborzongató hangulatot teremtettek az ultrák, nagyon várjuk, hogy ismét ilyen közegben focizhassunk – tette hozzá Bernáth Csaba.

Dombi Tibor szerint a legveszélyesebb ellenfél Vajda Péter, azaz Sóder lesz, mert mindig meglepetést tud okozni. – A múltkor a második meccsen már a labda irányába is szaladt – szúrt oda a volt válogatott szélső.

A Loki-szurkolók csapatának képviseletében Dobrán Csaba hamiskás mosollyal elárulta, a DVSC kispadjáról decemberben távozott Herczeg András már őket készíti fel. – Marco Rossi szövetségi kapitány is megkereste néhányunkat, de nem volt most időnk rá, ugyanis készülünk a tornagyőzelemre – fogalmazott a drukkerek képviselője.

Fotó: Molnár Péter

Rózsahegyiné Juhász Éva a Debreceni Karitatív Testület elnökeként elárulta, már 22 tagszervezet dolgozik velük. Mint elhangzott, a gála bevételét a debreceni tanyavilágban élő hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére ajánlják fel a résztvevők.

Ahogyan elmondták, a Kowa Crew tagjai és a ProKálló Sec legénysége titokban reménykedik, hogy sikerül megbundázniuk az eredményeket.

A fő meccsre, a Kowa–DVSC Legends találkozóra 17.30-kor kerül sor.

TN

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában