Kenéz Vince sikere

2020.01.29. 16:44

Beindult a debreceni bowlingidény

A Cívis Egyesület csapatai és játékosai számára elkezdődött a 2020-as szezon.

Fotó: Cívis Egyesület

Elsőként a 2019-es év eredményei alapján kialakult mezőny mérkőzött meg a Főnix Masters versenyein, ahol egyéni, páros és trió versenyszámban mérkőzhettek meg a tavalyi év legjobb debreceni bowlingosai. A fődíjat Kenéz Vince nyerte el a három versenyszám alapján. Egyéniben a férfiaknál ugyancsak Kenéz Vince, hölgyeknél Szabó Ilona győzött, párosban a Koroknai Zsolt-Béres Éva kettős nyert, míg trióban a Kemény Sándor-Havelant Katalin-Antal János csapat lett a bajnok.

Országos szinten is beindultak a versenyek: a tatabányai Dual Kupán két hölgyversenyző, Ábrók Andrea igazolt, Buka Anikó amatőr kategóriában indult el debreceni színekben. Előbbi a selejtezőben kiválóan teljesített, egyből az elődöntőbe jutott 1168 fás teljesítménnyel, olyan mezőnyben, ahol a hazai élmezőny nagy része ott volt. A fináléban már nem tudott előrelépni, de teljesítménye biztató a jövőre nézve. A 72 fős mezőnyben végül 14. helyen zárt, míg Buka Anikó 45. helyen végzett.

Hamarosan kezdődik a 2020-as évi regionális bajnokság, melynek győztese részt vehet majd az országos döntőn, ahol hazánk legjobb amatőr csapatai küzdenek meg egymással.

Emellett elindul a Szuperliga és az NB I. bajnoki sorozata is. A legfelsőbb osztályban először szerepel majd debreceni csapat: a Cívis Egyesület színeiben a Gold Bulls Debrecen csapata indul a sorozatban. A csapat tagjai: Végh László, Havas Sándor, Hossóné Béres Éva, Dr. Szőke Viktor, Dávid Csaba.

Az NB I.-ben a Cívis Bowling Team képviseli az egyesületi színeket. A csapat tagjai: Ábrók Andrea, Szabó Ilona, Harsányi Sándor, Tolnai Tibor, Hárnási Ferenc, Hárnási Ferencné

Borítóképünkön Kenéz Vince, a Főnix Masters győztese látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában