kosárlabda

2019.12.23. 11:36

Így juthat be a DEAC a magyar kupa döntőjébe

A DEAC kosárlabdacsata harmadik szezonját tölti az A-csoportban, s az előző két idényhez hasonlóan ismét az alapszakasz első körének utolsó fordulója dönt majd a kupaindulásról – emlékeztet a klubhonlap.

20191012 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC-Sopron férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés képen: HARRISON Demarcus Jamal #31

Fotó: Kiss Annamarie

Mint ismert, a feljutó évében egy ki-ki mérkőzést játszott a 13. fordulóban Berényi Sándor együttese a Kecskeméttel, s a négypontos KTE-sikernek köszönhetően végül lemaradtak a debreceni rendezésű döntőről. Egy évre rá viszont duplán kárpótolta szurkolóit a Debreceni Egyetem gárdája, hiszen nem csak kvalifikálnia sikerült magát, de története eddigi legnagyobb sikerét elérve végül bronzérmet szereztek a döntőn.

A Magyar Kosárlabdázók Országos szövetsége nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban ismét a debreceni Főnix Csarnok ad majd otthont a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Döntőnek. Az április 3. és 5. között megrendezendő tornára a Falco, a Körmend, a Paks és a Szolnok már matematikailag is kvalifikálta magát, de a Kecskemét és az Alba Fehérvár is több, mint valószínű, hogy ott lesz a háromnapos eseményen. Utóbbi két gárda csak akkor tud kiszorulni a legjobb nyolc közül 13 forduló után, ha a hat mérkőzés óta nyeretlen Pécs idegenben kiüti a Bajnokok Ligájában a csoportját vezető Szombathelyet.

A maradék két helyre öt csapat pályázik. Egy biztos, a DEAC-Zalaegerszeg párharc győztese biztosan kvalifikálja magát, de olyan forgatókönyv is létezik, melyen mindkét csapat megváltja jegyét a döntőre. A DEAC (6-6, +4) a Pécs (6-6, -42), a ZTE (6-6, -23), a Kaposvár (5-7, +30) és az OSE (5-7, -17) közül tehát ketten férnek még be a legjobb nyolcba, azonos mérleg esetén pedig a kosárarány dönt. Kovács Adrián együttese ebből a szempontból is jól áll, úgyhogy akár egy szűkös vereséggel is bejuthatnak, ám a bajnoki célok szempontjából nyilván nem fognak ennyivel megelégedni.

A 13. forduló párosítása:

  • Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – PVSK-VEOLIA
  • Szolnoki Olajbányász – KTE-Duna Aszfalt
  • Egis Körmend – Kaposvári KK
  • Sopron KC – Alba Fehérvár
  • Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák
  • Jászberényi KSE – OSE Lions
  • Szolnoki Olajbányás – KTE-Duna Aszfalt
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában