Ketrecharc

2019.11.13. 20:00

Kálucz veretlenül zárná az évet

Egy hónapon alatt immár a harmadik meccsét vívja a bevállalós debreceni harcos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Molnár Péter, archívum

Sűrű heteket él meg Kálucz Martin, a Taskó Fighting harcosa, hiszen rövid időn belül harmadszor is kötelek közé lép, hogy megmutassa, az idei év eddig hibátlan mérlege nem a véletlen műve. A debreceni sportoló október 12-én utcai harc szabály szerint rendezett összecsapáson legyőzte Felföldi Szabolcsot, hazánk egyik legkeményebb fighterét, majd két héttel később egy francia ellenfelet múlt felül, hogy most szombaton ismét megméresse magát.

Idén utoljára

– Szabolcs ellen egy kihívásnak tettem eleget, azt gondolom azon az összecsapáson az én akaratom érvényesült, és meggyőző fölénnyel tudtam nyerni – tekintett vissza az elmúlt időszakra Kálucz. – Két hétre rá Győrben a francia Moussa Coulibalyval csaptam össze, aki pályafutásom egyik legkomolyabb ellenfele volt. Sokak szerint a gála legjobb meccsét vívtuk, hiába ütöttem le kétszer is, túlélte, és végül pontozással győztem. Szombaton pedig itt az újabb megmérettetés, aminek az érdekessége, hogy egy hónap alatt ez már a harmadik mérkőzésem lesz, ami a vegyes harcművészetben nem megszokott. Már az is necces, ha valaki kéthetente lép az oktogonba, hát még az, amit én bevállaltam, de élvezem. Igaz, kezdenek kijönni a korábban összeszedett sérülések, de remélem ezek nem fognak hátráltatni a harc alatt. Ez lesz idén az utolsó meccsem, mert pihennem is kell, hiszen úgy néz ki 2020 első negyedévében többször ringbe lépek majd – árulta el.

Fotó: Molnár Péter, archívum

Aerts a díszvendég

A Taskó Fighting harcosa szombaton a TEK Budo- és Küzdősportgálán lép a kötelek közé, ahol ismét MMA-szabályrendszerben vív majd. Már délelőtt tíz órától elkezdődik a program a fővárosi BOK Sportcsarnokban, a résztvevők többek között amatőr K-1-ben, karatéban, földharcban, és cselgáncsban mérik össze a felkészültségüket. Mindezek legjobbjai 14 órától döntőznek, 18 órától pedig jönnek az este profi főszereplői, a soraikban Kálucczal. A gála sztárvendége a holland egykori K-1 klasszis Peter Aerts lesz. Amennyiben a debreceni fighter győz, 6/6 lesz az idei mérlege.

Ezúttal is bizonyítana

– Az ez évi eredményeimet nem falunapokon, meg Mikulás-kupákon értem el, hanem komoly gálákon, profi szabályrendszerben, felkészült ellenfelekkel szemben hoztam össze – mutatott rá a 27 éves sportoló. – Úgy érzem sokat fejlődtem, köszönöm a Taskó Fightingnak a profi körülményeket, Lókodi Attilának a felkészítést, érzem, hogy az irányítása alatt napról napra jobb vagyok. Nem szeretném kihagyni az edzőtársaimat, akik segítik a munkámat, és ott van még Bodnár Imre a Főnix Judo Clubtól, illetve Gönczi-, és a Budapest Top Team – mindnyájuknak nagy köszönet. Mostanában, hogy megy a szekér, egyre több megkeresésem van, és remélem a TEK-gála után még több megtalál, mert ez az egyik legnívósabb hazai, ilyen jellegű esemény. Egy Olaszországban élő tunéziai srác, Ayoub Ghraidia lesz az ellenfelem, aki nagyon jó álló harcos. Tetszik a stílusa, fekszik nekem, mert ő folyamatosan jön előre, így lehetőségem lesz megkontrázni őt. A földharcban nem mozog annyira otthonosan, de megmondom őszintén, én a látványos küzdelmeket szeretem, így elsősorban arra megyek majd rá, hogy állóharcban győzzem le. Az elmúlt időszakban rengeteget nőtt az ütőerőm, és ezt most is szeretném bebizonyítani – nyilatkozta Kálucz.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában