hazatért a fitnesz világbajnok

2019.10.16. 20:01

Imola már nem „csupán” az író lánya

Tizenkét esztendőnyi angliai lét után hazaköltözött a kétszeres fitnesz világbajnok.

Fotó: Tóth Imola

Majdnem három esztendeje írtunk Tóth Imoláról, a debreceni író, Tóth-Máthé Miklós lányáról, aki akkor megnyerte a fitnesz világbajnokságot. Imola akkor még Angliában élt, azonban nemrég Budapestre költözött.

– Annak idején is úgy mentem ki, hogy egyszer mindenképpen hazatérek, a honvágyam végig nagyon erős volt – nyilatkozta a Naplónak a sportoló. – Ahogy mondani szokták: mindenhol jó, de a legjobb otthon. Tehát hazavágytam, és úgy döntöttem, Magyarországon fogom a szakmai tapasztalataimat kamatoztatni, illetve folytatom azt a missziómat, hogy az embereket egészségesebbé tegyem. Úgy éreztem, most már a honfitársaimon kell segítenem – fogalmazott.

Imola Angliában szerezte meg a személyi edzői diplomáját, később pedig a kiemelt minősítésű erőnléti tréner képesítést is magáévá tette.

Fotó: Tóth Imola

Családi hagyomány

– Öt éve kezdtem el a testépítést, majd szereztem két amatőr világbajnoki és három Európa-bajnoki címet. Később az IFBB Pro League szövetségnél versenyeztem, jelenleg pedig Salamon Dia csapatának vagyok a tagja. Legutóbb Spanyolországban, Alicantéban értem el bronzérmet bikini fitness kategóriában az IFBB Pro-n. Remélem, hogy itthon is sikeres leszek a versenyzés terén, de egyelőre most szeretném felvenni az itthoni ritmust, és berendezkedni az új életre. Most pihenőt tartok – mondta a sportoló, aki személyi edzőként kezdett el dolgozni Budapest legnagyobb fitnesztermében.

– Salamon Dia korábban online edzett engem, és végtelenül kedves személyisége annyira megfogott, hogy barátok lettünk. Remek mentorom volt a legutóbbi versenyre való felkészülésem során, ezért nagyon könnyű volt eredményesnek lennem. Dia azt mondta, lát bennem fantáziát, ezért folytatjuk majd a felkészülést. Az biztos, hogy napi kapcsolatban sokkal könnyebb lesz készülnöm általa. Közben pedig várom az új kuncsaftjaimat. Kint volt egy elég széles vendégköröm, bízom benne, hogy ez majd itthon is kialakul. Itt is szeretném olyan lelkiismeretesen végezni a dolgomat, mint tettem azt eddig odakint – mondta Imola, akinek két nagyszülője is testnevelő tanár volt, azaz megvan a családi hagyománya a mozgás szeretetének.

Az író édesapa is örül, hogy a lánya közelebb került hozzá földrajzilag.

– Édesapám nagyon boldog, hogy közelebb vagyok most már hozzá. Azóta már voltunk Debrecenben és meglátogattuk, ő mindig nagyon vár minket. Ráadásul ott is van kiváló edzőterem, úgyhogy tudunk edzeni, ha hazamegyünk – fogalmazott Tóth Imola.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában