bowling

2019.10.28. 10:04

Bajnok lett a Gold Bulls Debrecen csapata

Szép sikert aratott a cívisvárosi gárda a lassan lezáruló NB I.-es bowling csapatbajnokságban.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Cívis Egyesület idén is két csapattal képviseltette magát a versenysorozatban.

Az egyik gárda, a Gold Bulls Debrecen tagjai történelmi sikert arattak. A tapasztalt debreceni játékosokkal felálló egylet mindössze egy vereséget szenvedett el a szezon folyamán, emellett tizenhárom győzelmet aratott, így megérdemelten szerzett bajnoki címet, és feljutott a legfelsőbb osztályba, a Szuperligába – írja közleményében az egyesület.

A Bikák nagy fölénnyel nyerték szinte az összes mérkőzést, egyetlen vereségüket a tavaly még szuperligás együttestől, a PingWin's BAE-től szenvedték el, a visszavágón azonban már őket is sikerült felülmúlniuk.

Az egyéni tabellán is látható a debreceni fölény, a férfiaknál az első három helyen a Gold Bulls versenyzői tanyáznak.

A Gold Bulls tagjai (Dávid Csaba, Hossóné Béres Éva, Végh László, Havas Sándor és dr. Szőke Viktor)
Fotó: Cívis Egyesület

Az újdonsült bajnokcsapat mérkőzéseit Tiszaújvárosban, az Angyal Sport Klub pályáin játszotta.

Bár az utóbbi években számos sikert ért el, az egyesület másik csapata, a Cívis Bowling Team mellől idén elpártolt a szerencse. Több súlyos betegséggel és sérüléssel sújtotta őket a sors, ami miatt a szezon eleje óta a csapat nem tudott kiállni legerősebb felállásában, így három győzelmet hét vereség követett. Az idény végén kicsit javított a gárda, egy mérkőzéssel a vége előtt 6-7 a győzelem/vereség mutató, a 4. hely még elérhető lehet győzelem esetén.

A Cívis Egyesület célja egy olyan csapat kialakítása a legfelsőbb osztály következő szezonjára, amely méltóképpen képviseli majd az egyesület színeit az ország legjobb csapatai közt.

A versenyszezon az év végén kicsit alábbhagy, majd decemberben és januárban a Főnix Vándorkupa egész évben zajló versenysorozatának Masters döntőiével folytatódik, illetve év elején elkezdődik a Regionális Bowling Csapatbajnokság 2020-as versenysorozata. Utána pedig jön az első olyan Szuperliga-szezon, amelyen már debreceni csapat is indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában