dvsc Schaeffler

2019.10.25. 20:07

Átmentenék a nemzetközi találkozók ritmusát a következő bajnokira

Vida Gergő örül, hogy a keret mélysége lehetőséget ad a terhelés elosztására.

Fotó: Kovács Péter

Az MTK vendége lesz a DVSC Schaeffler női kézilabda együttese a K&H Liga női kézilabda liga 7. fordulójában. A tabellán elfoglalt helyezések alapján a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik az Elektromos csarnokában a szombaton 18 órától kezdődő összecsapás, de tudjuk, hogy időnként ezek a legnehezebb mérkőzések. Az MTK-nak szüksége van a pontokra, hiszen csak a Békéscsabát előzik meg a tabellán Golovin Vlagyimir tanítványai, míg a lokisták az erőltetett menetnek köszönhetően valószínűleg nem lesznek a legfrissebbek. A piros-fehérek mellett szól a minőségi különbség, a keret mélysége és a jó forma, de ezt a pályán is érvényre kell juttatni, ha a gárda meg szeretné valósítani a céljait. Vida Gergő másodedző úgy véli, a nemzetközi találkozók ritmusa jó alapot jelenthet az eredményes szerepléshez.

– A táblázaton elfoglalt helyezésüktől függetlenül, nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az MTK-nak égető szüksége van a pontokra, ráadásul a múlt héten már játszott náluk a Ferencvárostól kölcsönvett montenegrói átlövő, Djurdjina Malovic, és szülése után Szöllősi-Zácsik Szandra. Remek átlövőiknek köszönhetően veszélyesek a távoli lövések zónájából, erre feltétlenül figyelnünk kell. Fizikálisan nem lehet problémánk, nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, és a keret mélysége lehetőséget ad arra, hogy az elképzeléseink szerint osszuk el a terhelést a játékosok között. Amennyiben a nemzetközi mérkőzések ritmusát át tudjuk menteni a hazai bajnokságba, az már jó alapot jelenthet az eredményes szerepléshez. A sérültek közül Borgyos Panna már elkezdte a labdás edzéseket, Oguntoye Viktória esetében még talán várni kell a visszatérésre – nyilatkozta a Naplónak a szakember.

Új időpontokban

Megváltozott a Mosonmagyaróvár és a Győr elleni bajnoki mérkőzések időpontja. Ezek alapján az Óvárt egy órával később, azaz másodikán 19 órakor fogadja a Loki a Hódosban, míg a bajnokkal az eredetileg kiírt tizenharmadika helyett, egy nappal korábban, 12-én 18 órakor mérkőzik meg a DVSC az Audi Arénában.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában