ketrecharc

2019.10.07. 17:01

A sérülés a múlté, újra ketrecbe lép Kálucz

Az elkövetkező időszakban három mérkőzés is vár a debreceni harcosra.

Fotó: Molnár Péter, archív

Szombaton rendezik meg a második Spártai gladiátorok éjszakáját a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Az első gálát a cívisvárosi Kálucz Martin nyerte, így természetesen a Taskó Fighting harcosa is ott lesz a folytatásban. A gálán 61-től 120 kg-ig nyolc súlycsoportban összesen tíz pár méri majd össze a tudását, ráadásul a tavaszinál könnyebb, de veszélyesebb, a fogást jobban megkönnyítő úgynevezett MMA-kesztyűben. A csaták szünet nélkül, tíz percig tartanak, a földharc 30 másodpercig van engedélyezve, de inaktivitás esetén a mérkőzésvezető 10 másodperc után állást rendelhet el.

Példakép ellen

Káluczra nagy csata vár, ugyanis az a Felföldi Szabolcs lesz az ellenfele, aki pályafutása elején inspirálta őt.

– Mivel az első tornát én nyertem, ezért most úgynevezett szuperfightot vívunk majd nehézsúlyban – árulta el a 26 éves harcos. – Felföldit egyébként végtelenül tisztelem, gyermekkori példaképem, egy igazi legenda. Amikor először találkoztam vele, és kezet fogtunk, majdnem „magam alá csurrantottam” a megilletődöttségtől.

„De most szó sem lehet elámulásról, természetesen a tiszteletet megadva arra fogok törekedni, hogy minél gyorsabban lezárjam a mérkőzésünket, amennyiben lehetőség adódik rá”

– ígérte.

Ukrán, majd cseh

A Felföldi elleni presztízsmeccs után két héttel, október 26-án már ismét szorítóba lép a cívis fighter, a győri Cage Fighting 7 MMA-gálán a 29 éves ukrán Bogdan Kotlovyanov lesz az ellenfele. Sőt, egy harmadik összecsapás is le van már kötve, november 16-án a TEK-gálán lesz Kálucznak jelenése.

Fotó: Kálucz Martin magánarchívuma

– Az ukrán srác igen rutinos, remek kézzel megáldva, aki leginkább az állóharcot erőlteti. Ukrán ellenfelem még nem volt, de róluk lehet tudni, hogy nagy harcosok. A mérkőzés háromszor öt percre van tervezve középsúlyban, azaz 84 kilóban. A Terrorelhárítási Központ gáláján az enyém lesz az egyetlen MMA-meccs a cseh Tomas Lejsek ellen, ugyancsak középsúlyban. Ennek a meccsnek azért örülök, mert egy ilyen gálán komoly rangot jelent ketrecbe lépni, és ha jó teljesítményt teszek le az asztalra, az további lehetőségek előtt nyithatja meg a kaput. A sérülésem után most is Lókodi Attila irányításával készülök, 10 hete vagyok edzésben, nagyon jó erőben érzem magam, az edzőpartnerekkel szemben le tudtam mérni, hogy mennyit fejlődtem az elmúlt időszakban.

„Szerintem jó úton járok, és ezt be akarom bizonyítani éles meccseken is”

– fogadkozott Kálucz.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában