kosárlabda

2019.08.26. 10:19

Medgyessy Dóráék is pályára lépnek

Női pontszerző tornával kezdődik a 3×3 kosárlabda-fesztivál Debrecen főterén hétfőn.

Fotó: Napló-archívum

Az egy teljes héten át tartó 3×3 kosárlabda-versenyek első felvonása egy nyolccsapatos női felkészülési torna lesz. Amellett, hogy a csapatok számára ez kiváló lehetőség a gyakorlásra a hétvégi Európa-bajnokság előtt, az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes világranglista pontokért is folyik a küzdelem – írja a debka.hu. A 2020-as tokiói olimpiára mindössze nyolc csapat juthat ki, a házigazda Japán mellett a világranglista első három helyezettje automatikus résztvevő lesz. A négy fennmaradó helyért kvalifikációs tornát rendeznek majd, melyen a világbajnoki ezüstéremnek köszönhetően Károlyi Andrea tanítványai már biztosan ott lesznek.

A női válogatottak két négyesben küzdenek meg egymással, a hétfői csoportmérkőzések után kedden tartják az elődöntőket és a döntőket. Medgyessy Dóráék a románokkal, a franciákkal és Svájccal kerültek egy csoportba, míg a másik ágon Spanyolország, Fehéroroszország, Ukrajna és Olaszország küzd meg egymással. A csoportok első helyezettjei automatikusan elődöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezetteknek még egy keresztjátékot kell játszaniuk ehhez. A 3×3 versenyekre a belépés egész héten ingyenes.

HBN

A hétfői menetrend

A magyarok meccsei

16.40: Magyarország–Románia

18.20: Franciaország–Magyarország

19 óra: Magyarország–Svájc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában