Atlétika

2019.08.08. 13:43

Húsz érem a szenior debreceni atlétáktól

Budapesten rendezték meg a Szenior Atlétikai Országos Bajnokságot, amelyen szép sikereket értek el a cívisvárosi sportolók.

Fotó: Illusztráció: AFP

A Debreceni Veterán Atlétikai Klub (Devak) és a Bihari Atléta Bírók Sport­egyesületének (BAB SE) összesen 11 atlétája húsz éremmel tért haza a megmérettetésről.

A Devak együttese hét fővel vett részt, és igazán kitett magáért: 9 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szerezett. Aranyérmet akasztottak a nyakába Bakk Gyulának (100 és 200 méteres síkfutás, magasugrás), dr. Moldvay Istvánnak (800, 400 és 200 méteres síkfutás), Zsilinszky Pálnak (300 méteres gátfutás), valamint Hevessy Tibornak (diszkosz- és kalapácsvetés). A dobogó második fokára állhatott fel Tomkovics József 800 méteres síkfutásban, Várhelyi Tamás magasugrásban és Hevessy Tibor nehéz kalapácsvetésben. Távolugrásban és súlylökésben bronzérmes lett Várhelyi Tamás.

Szép sikert ért el a másik debreceni csapat is, a BAB SE, ők 4 fővel képviseltették magukat, és 6 érmet szereztek. Jurth Gyula nem talált legyőzőre 200 méteres síkfutásban, és másodiknak robogott be 400 és 800 méteren. Ugyancsak ezüstöt érően futott Magyar Beatrix 200 és 400 méteren, míg Solymosi János az 5000 méteres síkfutás után állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában