kézilabda

2019.08.30. 15:58

DVSC Schaeffler: ennél több kell a jövőben

Nem tetszett a Loki védekezése a szakmai stábnak, ebben feltétlenül javulnia kell az együttesnek.

Fotó: Balogh László

Összességében magabiztos győzelemmel kezdte a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a DVSC Schaeffler gárdája. A piros-fehérek nem aludtak bele a kezdésbe, hanem rögtön kiépítettek egy négy gólos fórt, melyet fokozatosan növelve a végén 33–24-re verték az élvonalba frissen feljutott házigazda Szent István SE-t.

Hektikus játék

– Köstner Vilmos már a mérkőzés előtt többször felhívta a játékosok figyelmét, hogy egy újonc ellen mindig nehéz a kezdés – hangsúlyozta Vida Gergő, a gárda másodedzője a bajnoki másnapján. – Azt vártuk, hogy a hazaiak nagy lelkesedéssel és gyakorlatilag teher nélkül fognak ellenünk játszani. Azt gondolom, ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, hamar négy gólos előnyre tettünk szert, és nem forgott veszélyben a győzelmünk. Az összecsapás egészét nézve elmondható, hogy elég hektikusan játszottunk, voltak jó és gyengébb periódusaink. Támadásban vezettünk szép akciókat, szereztünk könnyed gólokat, viszont a védekezésünk az egész találkozó alatt elmaradt az elvárttól, így kevesebb lerohanásos gólt lőttünk a reméltnél – mutatott rá a szakember.

Időre van szükség

Vida Gergő hozzátette, az újoncok közül Elke Karsten jó játékot mutatott, látják rajta a fejlődést, de neki ettől függetlenül még kell idő, mivel nem csinálta végig a többiekkel az alapozást, és előtte más rendszerben kézilabdázott egy, a magyarnál gyengébb bajnokságban. Mint kiderült, Vámos Petra betegség miatt egész héten kimaradt az edzésből, csak a bajnoki előtti utolsó foglalkozáson tudott részt venni, és ez befolyásolta teljesítményét. A szakmai stáb úgy látta, a harmadik új igazolásnak, Karnik Szabinának kevésbé ment a játék a fővárosiak ellen, még neki is szükséges némi idő ahhoz, hogy teljesen átálljon a Loki játékára. Szerencsére poszttársa, Kovács Anna hét góllal vétette észre magát, ami azt jelenti, hogy túllépett a felkészülés alatt összeszedett sérülésén.

– Összességében a csütörtöki teljesítménynél több kell, és többet is várunk a lányoktól. Szerdán érkezik az Alba, amely akár az előző szezonban, most is közvetlen riválisunk lesz. Ha a céljainkat el akarjuk érni, le kell győznünk őket – mondta el Vida Gergő.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában