Évértékelő

2019.06.13. 17:43

Mozgalmas szezon áll az újvárosiak mögött

Balmazújvárosban három edző is dolgozott az elmúlt bajnokságban, végül sikerült kivívni a bennmaradást.

Fotó: Napló-archív

Nagy és rázós utat járt be a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese az elmúlt egy esztendőben. Mint arra szinte minden szurkoló emlékszik a megyében, a Horváth Ferenc által dirigált narancssárga-feketék tavaly nyár elején az utolsó fordulóban, balszerencsés körülmények között estek ki az élvonalból. Az a csapat akkor szétszéledt, és a teljesen kicserélődött keret – Horváth után Bekő Balázzsal, majd Toni Golemmel a kispadon – a kiesést jelentő vonal felett nyolc pont előnnyel végzett a 17. helyen a másodosztályban.

Negatív széria

– Sok minden történt az elmúlt szezonban, az tény – mondta a hálóőr, Szécsi Gergő, az újvárosiak csapatkapitánya. – Kétszer is edzőt váltottunk, a végére pedig az lett a cél, hogy bennmaradjunk az NB II.-ben. Úgy vélem, a képességei alapján a csapatnak nem a sereghajtók között kellett volna végeznie. Az idény elején egyáltalán nem tűnt úgy, hogy ilyen gondjaink lehetnek, majd jött egy negatív széria, amiből nagyon nehéz kikeveredni.

„A lényeg, hogy összekaptuk magunkat és elkerültük a kiesést – sajnos, most ennek kellett örülnünk”

– értékelt az idén éppen harminc esztendős kapus.

Szécsivel kitértünk arra is, hogy az idényt a gárda élén megkezdő Horváth Ferenc Szombathelyre távozott ősszel, az ő helyét vette át Bekő Balázs, akit a télen a horvát Toni Golem váltott.

Ennél jobb legyen

– Nyilván felkavarja az öltöző hangulatát egy-egy edzőváltás, főként azért, mert a múlt nyáron Horváth Ferenc volt a vezetőedző, s ő válogatta össze a keretet a saját elképzelése szerint. Amikor kiderült, hogy elhagyja a csapatot, az megviselte a játékosokat. Ugyanakkor az utódjának, Bekő Balázsnak is megnehezítette ez a helyzet a dolgát, mert egy adott társasággal kellett elkezdenie a munkát, akiket nem ő választott ki. Ez egyik oldalról sem könnyű feladat, akár a futballisták, akár a szakmai stáb szemszögéből nézzük. A télen érkező Toni Golemnek azonban sikerült megfelelően teljesítenie, hiszen bennmaradtunk vele a másodosztályban. A télen ugyanis már egyértelműen ez lett a célkitűzés a nehéz helyzetünk miatt. A tavaszt jól kezdtük, majd ismét visszaestünk, ezért kellett izgulnunk a végén. Nem volt jó szezonunk, de ne feledjük, hogy az NB I.-es kiesés után szinte az egész csapat távozott Balmazújvárosból, és új gárdát kellett építeni. Golem mester is hozott magával embereket, tehát sok volt a mozgás az elmúlt időszakban a Balmaznál – jelentette ki a labdarúgó, aki arról, hogy mire lehet képes az Újváros a következő kiírásban, még nem sokat tudott mondani.

– Ez nagyon jó kérdés... Nem tudok erre érdemben válaszolni, mert nem látom, miként fog alakulni a keret összetétele. A szakmai stáb és a vezetőség dolga lesz ezt eldönteni, a lehetőségekhez mérten természetesen. Az biztos, hogy az NB II.-ben is nagyon fontos a stabilitás, hogy hátul szervezettek legyünk, ez azért egy jó szint eléréséhez elég lehet.

„Persze, nagyon sok az erős csapat a mezőnyben, úgyhogy nem vár ránk könnyű szezon, de a legutóbbinál szeretnénk jobban teljesíteni 2019/2020-ban”

– fogalmazott a Naplónak Szécsi Gergő.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában