Így látja a Dózsa csékája

2019.06.01. 12:10

Itt lenne az ideje a veszprémi sikernek

Dr. Süvöltős Mihály szerint a Veszprém megérdemelné, hogy végre megnyerje a BL-t.

Kölnben rendezik meg a hétvégén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Az elődöntőben, szombaton 15.15-től a Vesz­p­rém a lengyel Vive Kielcével, a Barcelona pedig az északmacedón Vardar Szkopjéval találkozik este hattól. Vasárnap negyed négytől lesz a bronzmeccs, 18 órától pedig a finálé, mind a négy összecsapást élőben közvetíti a Sport1.

Világszerte sokan Veszprém–Barcelona döntőt várnak, nincs ezzel másképp dr. Süvöltős Mihály sem. A legendás Debreceni Dózsa csapatkapitánya lapunknak elmondta, nézni fogja a találkozókat, és azért szorít, hogy a veszprémiek végre megnyerjék a BL-t.

dr. Süvöltős Mihály

– Úgy érzem, a Kielce ellen jó kis elődöntőt játszik majd a Veszprém, mely a fináléban a Barcelona csapatával találkozhat. Két hasonló képességű gárdáról van szó, szinte megjósolhatatlan, ki tud győzni. Nem akarok közhelyeket pufogtatni, és azt mondani, hogy nüanszokon fog múlni a siker. Mikler Roland szerepe meghatározó lehet a kapuban, ha olyan klasszisteljesítményt tud nyújtani, mint nemrég a Szeged ellen, akkor az sokat jelenthet David Davis együttese számára. Petar Nenadics elképesztő játékos, bízzunk benne, ő is hozza a tőle várhatót, illetve én személy szerint Kentin Mahét többet játszatnám. Szurkolok a Veszprémnek, éppen ideje lenne, hogy megszerezzék első BL-trófeájukat, nem mellesleg meg is érdemelnék. Nagy László és Momir Ilics a szezon végén visszavonul, számukra is ez az utolsó lehetőség, hogy megkoronázzák a pályafutásukat – vélekedett a korábbi 114-szeres válogatott irányító.

Sokszor közel álltak

A négyes mezőny tagjai közül egyedül eddig a veszprémiek nem tudtak aranyat szerezni a Bajnokok Ligájában: 2002-ben, 2015-ben és 2016-ban a döntőben buktak el, míg négyszer (2003, 2006, 2014, 2017) az elődöntő jelentette nekik a végállomást.

A Veszprém és a Kielce eddigi legemlékezetesebb mérkőzése egyébként a három évvel ezelőtti BL-döntő volt, amelynek 46. percében a magyar formáció már 28–19-re vezetett, ezután azonban sorozatban kilenc gólt dobtak a lengyelek, s az 57. percben egyenlítettek. Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, hétméterespárbaj következett, melyet a Kielce nyert meg. A lengyelektől Daniel Dujshebaev és Michal Jurecki, a magyar csapatból pedig Jamali Iman és René Toft Hansen hiányzik majd sérülés miatt Kölnben.

SZADÓ

Borítókép: a visszavonulás előtt álló klasszis, Nagy László megkoronázhatja pályafutását a hétvégén | Fotó: Napló-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában