labdarúgás

2019.06.28. 15:02

Ez a nap Komcsiról szól

Negyedik alkalommal szervezik meg a Komáromi Gábor Emléktornát az Agráron.

Fotó: Molnár Péter

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész országot megrázta Komáromi Gábor, a Loki vezérszurkolójának halála. Persze legfőképp a debrecenieket, a Komcsihoz közel állókat viselte meg 2015. június 27., mikor az égi lelátóra költözött.

Mindenkit várnak

Az emléke azonban továbbra is élénken él sokakban, a korábbi drukkertársak, barátok, ismerősök rendre megemlékeznek róla. Sőt, van egy nap, melyet teljes egészében neki szentelnek: szombaton tartják a IV. Komáromi Gábor Emléktornát az Agrártudományi Centrum műfüves pályáin.

– Meghívásos alapon tizenhat csapat fog részt venni a tornán, a debreceni formációkon kívül lesz egy Videoton-szurkolókból álló egylet, jönnek Kolozsvárról, Hódmezővásárhelyről és Dunaújvárosból is. Valamint Németországból, Bielefeldből, illetve a lengyel Stal Rzeszówtól is hívni szoktuk a barátokat, azonban ezúttal sajnos nem tudnak jelen lenni. Kilenc órakor a Hódos Imre Rendezvénycsarnok előtti emlékparkban megkoszorúzzuk Komcsi emlékoszlopát, aztán az Agráron 10.30-kor kezdődnek a küzdelmek, melyek várhatóan egészen 19 óráig eltartanak. Később pedig a székhelyünkön, a Montin folytatódik az este. Noha csak az általunk meghatározott csapatok indulhatnak a tornán, külsős csapatok jelentkezésére egyelőre nincs lehetőség, ettől függetlenül mindenkit szeretettel várunk akár szurkolni, akár egy jó beszélgetésre. Ilyenkor sok régi sztori előjön, nosztalgiázunk, felelevenítjük a Komcsival kapcsolatos emlékeinket, ez a nap róla szól – mondta el érdeklődésünkre az emléktorna egyik szervezője, a Loki Szurkolók Egyesületének (LOSZ) alelnöke, Dobrán Csaba.

Azt is megtudtuk, a DVSC dolgozóiból, és egykori játékosaiból összeállított csapat is indul a kupán, de a nap során többek között feltűnnek majd az Agráron a női kézicsapat játékosai is.

Bár ilyenkor inkább baráti foci zajlik, nem pedig vérre menő küzdelem, a végén így is győztest hirdetnek. Tavaly a DVSC Kézilabda együttese nyerte a tornát, szombaton este kiderül, lesz-e trónfosztás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában