Hokis a fa tetején

2019.05.09. 08:22

Mit csinál a kapus, ha nincs a jégen?

Hetényi Zoltán szabad­idejében a dolmányos varjak állományvizsgálatát végezte.

Fotó: deacjegkorong.hu

A szezon végeztével is akad bőven dolga Hetényi Zoltánnak. A DEAC jégkorongcsapatának kiváló kapusa a Debreceni Egyetem vadgazda mérnöki képzésén tanul, és mint kiderült, szívesen megy terepre is.

A válogatott hálóőr egy érdekes esetet meg is osztott: – A tanár úr elmondta, hogy a dolmányos varjak állományvizsgálatát végzi, és megkérdezte, lenne-e kedvem vele tartani. Természetesen kapva kaptam a lehetőségen, így együtt jártuk végig a város öt ismert fészkelőhelyét. A Nagyerdei Stadionnál álltunk meg először, beültünk a kosárba, és a gép felemelt minket a fészekhez. Arra voltunk kíváncsiak, melyik fészekben van tojás, illetve fióka. Két fészket üresen találtunk, egyben viszont volt tojás, kettőben pedig fióka, a tanár úr meg is gyűrűzte őket. Számomra nagy élmény volt, hogy kézbe vehettem egy fiókát, és megtapasztalhattam, milyen magasságokban költenek ezek a madarak – olvasható a deacjegkorong.hu oldalon.

Fotó: deacjegkorong.hu

Hetényinek egyébként a napokban plusz egyéves opcióval egészült ki 2020 tavaszáig szóló szerződése.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában