szavazásértékelés

2019.05.20. 11:37

Megtérült a Loki elszántsága

Egy hosszú szezon után végre ismét révbe ért a DVSC, és a harmadik helyen, bronzéremmel a nyakukban várhatják a következő mérkőzéseket.

Fotó: Kiss Annamarie

Harminchárom forduló után, vasárnap ért véget a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonja. A DVSC idén elég fiatal játékosokat sorakoztatott fel, többségében saját nevelésű focistákat, akik igyekeztek helyt állni a meccsek során. A debreceniek elszántsága és játéka megtérült, ugyanis egy bronzéremmel gazdagodtak a bajnokság végén.

Az utolsó meccs előtt arra voltunk kíváncsiak, hogy az olvasók hogyan is értékelik az elmúlt hónapokat, a játékosok teljesítményét. A voksolók 17 százaléka teljesen meg van elégedve az eredménnyel, szerintük ugyanis a debreceni gárda tényleg mindent megtett azért, hogy sikereket érjenek el és megmutassák, igenis van helyük az élvonalban. A szurkolók részéről ez a bizalom pedig hosszútávon még nagyobb lendületet adhat a lokistáknak.

A szavazók többsége, 39 százalékuk úgy vélte, hogy látható fejlődésen ment keresztül a csapat, de még van hová fokozni. Az biztos, hogy a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, hiszen az utóbbi évek legjobb eredményét szállították idén a fiúk, erre pedig a harmadik hely ékes bizonyíték. Fiatalok, eltökéltek, sikerre éhesek, és hosszú út van még előttük, ami alatt bebizonyíthatják, hogy érdemes rájuk figyelni. Hogy fejlődniük kell-e? Természetesen, hiszen arra mindig szükség van, már csak azért is, mert valószínű, hogy a nyári szünetben a többi csapat sem fog tétlenül üldögélni, hanem keményen készülnek majd az új kihívásokra. Azt azonban mindenkinek el kell ismernie, hogy a csapat odatette magát, és a végsőkig küzdött azért, hogy a szurkolóiknak örömteli perceket okozzanak.

A szavazás alapján kiderült, hogy a szurkolók 24 százaléka igencsak csalódott, mivel többet várt volna a csapattól. Ezt is meg lehet érteni, főleg annak tudatában, hogy a Loki korábban már bajnokságot is nyert. Ám azt figyelembe kell venni, hogy az utóbbi években hol volt a csapat, és hol van most. Csak egy kis időt kell nekik adni, főleg a fiataloknak, akik egy-egy remek megmozdulással, netán egy bombagóllal megmutatták, hogy érdemes rájuk odafigyelni. De mivel az emberek nem egyformák, el kell fogadnunk, hogy vannak, akiket ez még nem győzött meg.

A szurkolók mellett pedig ott van az 20 százalék, aki nem is követi a labdarúgást, a történet pedig velük lesz teljesen kerek. Elvégre mindenkinek más az ízlése, más a kedvenc sportja. Attól, hogy valaki cívisvárosi vagy hajdú-bihari, még nem biztos, hogy automatikusan szeretni fogja a DVSC-t. Ezt a tényt pedig mindenkinek el kell fogadnia.

Hogy mit hoz a jövő? Azt nem tudja senki sem, abban azonban reménykedhetünk, hogy a lokisták a későbbiekben is megörvendeztetik a hazai szurkolókat jó néhány felejthetetlen pillanattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában