DO60 Diáksportfesztivál

2019.05.23. 09:32

Játékos feladatokkal csinálnának kedvet

A cél, hogy a gyerekek életébe beépüljön a napi legalább 60 percig tartó testmozgás.

Fotó: Tibai Irma

Hajdú-bihari állomásához érkezett a testmozgást játékos könnyedséggel és vidáman megkedveltető, barátságok szövődését is elősegítő különleges program – Hajdúszoboszlón rendezték meg szerdán a DO60 Diáksportfesztivált. A grassroots sport módszertani fejlesztését valósítja meg országosan a Magyar Diáksport Szövetség két éves kiemelt EU-projektje keretében.

Különféle labdák és egyéb kellékek hevertek a Hajdúszoboszlói Sportegyesület műfüves pályáján, a helyi általános iskolákon kívül Mikepércsről, Derecskéről, Berettyóújfaluból és Debrecenből érkező alsó tagozatos diákokat várva.

– Az iskolákat meghatározott szempontok, így például a diákolimpiai, s az Európai Diáksport napjában való aktivitás szerint választják ki, ám az intézményektől a szervezők mégis azt kérik, ne a legügyesebb, sportra termett tanulóikat hozzák el, hanem lehetőleg osztályokat, mert azok mozgáskészség, ügyesség tekintetében heterogének. A rendezvényen ugyanis garantáltan minden gyermek megtalálja a számára teljesíthető feladatot – mondta el a Naplónak Kókai Dávid, a DO60 szakmai vezetője.

A zenés, látványos program két korcsoportban zajlott. Az 1-2. osztályosok az alapvető mozgáskészségekre épülő játékos feladatokban vettek részt, míg a 3-4. osztályosoknak multisport jellegű tartalmat állítottak össze. Sajátosság, hogy nincs díjazás, tehát nincs eredménykényszer sem. Az állomásokon teljesített aktivitást az egyéni pecsétfüzetek igazolják, az iskolák végül emléklapot kapnak.

TI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában