Helyi kultúra

2023.07.20. 17:39

Ismét megtartják az erős debreceni kötődésű Lácacsékei Művésztelepet

Haon.hu

Éles Bulcsú, a művésztelep vezetője

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Lácacsékei Művésztelepet. A szerveződés érdekességét elsősorban az adja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei falu a legkisebb lélekszámú települések egyike, amely művészteleppel rendelkezik.

Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész és Breznai András festőművész Budapestről, Dely Dominika festő szakos hallgató Tibolddarócról, Kentelki Gábor festőművész pedig Marosvásárhelyről érkezik a Lácacsékére. A telep vezetője továbbra is Éles Bulcsú debreceni képzőművész.

A művésztelep július 28-án, pénteken veszi kezdetét, az idei évad beszámoló kiállítása pedig augusztus 5-én, szombaton 18 órától nyílik a Csillagpontban (Lácacséke, Templom u. 3.). A megnyitón Fedor László polgármester köszönti a vendégeket és Éles Bulcsú mutatja be a gyűjteménybe kerülő képeket.

A lácacsékei kortárs képzőművészeti gyűjtemény évről évre a művésztelep által bővül. Látható benne többek között Barabás Márton, Breznay András, Burai István, Csetneki József, Csikós Tibor, Éles Bulcsú, Gáspár Gyula, Ghyczy György, Móder Rezső, Olajos György, Pistyur Imre, Révész Ákos, Siska-Szabó Hajnalka és Szász Zsuzsa munkája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában