Idén lesz kilencvenéves

2023.07.18. 18:57

A zeleméri kastélyban köszöntötték Vásáry Tamást

Az ünnepséget a vihar sem tudta tönkretenni.

Haon.hu

Vásáry Tamás és Puskás István, Debrecen alpolgármestere

Forrás: Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Vásáry Tamás idén tölti 90. születésnapját, ennek apropóján az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretein belül köszöntötték fel hétfőn este barátai, művészkollégái gyermekkora kedvelt helyszínén, a zeleméri Baltazár kastélyban, melyet a karmester nagyapja, Baltazár Dezső református püspök építtetett – olvasható a nyári akadémia szervezőinek közleményében.

A kollégák hangulatos zenés köszöntője után Puskás István, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere is tiszteletét tette a bensőséges ünnepségen, felköszöntve a művészt Debrecen városát képviselve. Az alpolgármester kifejezte örömét, hogy a híres karmester idén is újra Debrecenbe látogat, és koncertet ad a Nagytemplomban az Ifjúsági Világzenekart dirigálva.

Váradi Judit, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának nevében adott át a Kossuth-díjas zongoraművész és karmesternek egy fotókötetet, mely a nyári akadémia és Vásáry Tamás közös éveit dolgozza fel.

Az akadémia művészeti igazgatója büszkén és szeretetteljesen emlékezett meg az elmúlt 13 munkával együtt töltött évről, hisz minden évben két hét az Ifjúsági Világzenekar felkészítésével telt el Vásáry Tamás számára.

Ezt az időt mindig ránk áldozta, a felkészülésekre mindig beül, dicsér, irányt mutat, ami fontos a fiatal fellépők számára

– tette hozzá Váradi Judit.

Váradi Judittal, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája művészeti igazgatójával
Váradi Judittal, az akadémia művészeti igazgatójával
Forrás: Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

Vásáry Tamás elmondta, hogy ez a dicséret természetes számára, hisz az mindig előrevisz mindenkit. A karmester meghatódva tekintett körül a gyönyörűen gondozott kertben, ahol a köszöntés után hatalmas vihar tört ki, a kastélyba terelve az ünneplőket. A vacsorával és egy zongora alakú tortával megkoronázott baráti összejövetelt az időjárás viszontagságai sem tették tönkre, hisz a kúria belső terében tovább folytatódott a kellemes beszélgetés.

A karmester örömmel nézett körül az őt köszöntőkön, konstatálva, hogy barátok között a legjobb. Véleménye szerint minden emberi kapcsolatban a barátság a legfontosabb, és végső soron az ebből kialakuló szeretet.

Most úgy érzem, jó helyen vagyok, olyan emberek között, akik szeretnek, és ez az élet legszebb dolga

– mondta az ünnepelt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában