Debreceni Bor- és Jazznapok

2023.06.26. 15:42

Friss Fonogram-díjast is hallhatunk a nagyerdei gasztrobulin

Forrás: Facebook / Subtones

A jelenleg Bécsben élő karizmatikus énekesnőt, Harcsa Veronikát és az idei Fonogram-díjas Subtonest is láthatja idén a Debreceni Bor- és Jazznapok közönsége

– derül ki a szerevezők erről szóló sajtóközleményéből.

Mint írták, a Művészetek Völgyéért is felelős énekes- és dalszerzőnő, Harcsa Veronika Gyémánt Bálint gitárossal közös duója eddig nyolc lemezt vett fel, melyekkel rendszeresen turnéznak Európa-szerte. Ezidáig 25 ország számtalan fesztiválján és klubkoncertjein léptek már fel, és a duót 2015-ben beválogatták a Németországban rendezett Jazzahead! European Jazz Meeting programjába. Debrecenben a legújabb felvételeiket is eljátsszák a rajongóknak.

A 2023-as Fonogram-zsűri a Subtones zenekarnak ítélte oda az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategória díját második, „Lángolj” címet viselő nagylemezükért. A zenekar alapítóját, Subicz Gábort többek között Sofar Sounds koncerten szólóban és Szász Veronika „VENI” mellett, majd a márciusi Made in Debrecen eseményen is láthatta és halhatta a közönség, a Monchichi Potenciál 20 éves jubileumi koncertjén - debreceni terepen.

A zenei felhozatal mellett Magyarország 6 borrégiója és 22 borvidékével is találkozhatunk a nagyerdei eseményen, augusztus 3-6. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában