Kiállítás

2022.09.30. 10:10

Ők emelik alkotássá a bélyeget, bankkártyát, bonbonosdobozt

Tervezőgrafikusok díjazott munkáiból látható kiállítás a debreceni Bényi Galériában.

Forrás: Molnár Péter

20 éves az Arany Rajzszög címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Bényi Galériában. A tárlat az elmúlt években díjazottak alkotásaiból szemezget. 

Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész köszöntőjében elmondta, a galéria remélhetően a jövőben is otthont ad majd a tervezőgrafikai alkalmaknak. Úgy fogalmazott: a szakma figyelmének fókusza időről időre a tervezés felé fordul, és ez a figyelem a tervezőgrafika minden mozzanatára egyformán fókuszál. Példaszermű motívum az Arany Rajzszög, mely inspiráció és biztatás is egyben az alkotóknak. 

Forrás: Molnár Péter

– Bámulatos, ahogy a grafikusok szavakkal, sorokkal, flekkekkel és a logókkal bánnak a valóságban és a virtuális világban egyaránt, mindezt az ízlés nyelvezetének értésével. Nem kérdés, hogy korunk művészete maga az üzenet, ami a mindennapokban a legerősebb hatást gyakorolja. Egyéni életünk metszete is ez a válogatás, mely érzékeny képet mutat a világnak a szakmáról – vélekedett. 

Forrás: Molnár Péter

A tárlat október 23-ig látogatható. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában