Vigadva versenyeztek

2022.07.17. 18:42

Ismét szólt a magyarnóta Sárrétudvariban

Forrás: Sárrétudvari Nótakör Közhasznú Egyesület

Szombaton rendezték meg a településen a „Sárréti Nótás találkozó és magyarnóta ismerő versenyt” a Magyar Falu Program keretében elnyert pályázati pénznek köszönhetően.

A rendezvényre háromfős csapatok jelentkezését várták, hogy összemérjék tudásukat egy családias hangulatú magyarnóta-ismerő verseny keretein belül. A megmérettetés célja az volt, hogy bebizonyítsák, nemcsak az idős korosztály kedvelt műfaja, hanem a középkorúak is ismerik és szeretik a magyarnótákat. Emellett a nemzeti értékekre is igyekeztek felhívni a figyelmet: a klasszikus magyarnóta bekerült a hungarikumok gyűjteményébe, kötelességünk ezeket óvni és továbbadni a fiataloknak.

A rendezvényen Bodó Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket. A verseny után a zsűri tagjai értékelték a csapatok produkcióit, majd az ismert nótaénekesek, Farkas Rozika, Újvári Marika és Kádár Zsuzsa megörvendeztették a lelkes közönséget a magyarnóták gyöngyszemeivel. A zenei kíséretet ifj. Berki László ezüst érdemkereszttel kitüntetett prímás, koncertmester és zenekara szolgáltatta – számolt be portálunknak Török Imréné, a Sárrétudvari Nótakör Közhasznú Egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában