Fotókkal

2022.04.01. 22:04

Reflektálhatunk a világra, önmagunkra: megnyílt a Tavaszi Tárlat Debrecenben

„Debrecen kulturális élete egyre sűrűbb, nyüzsgőbb és színesebb.”

Forrás: Czinege Melinda

Idén immár 31. alkalommal rendezték meg a Debreceni Tavaszi Tárlatot a Kölcsey Központ Bényi Galériájában, melyet pénteken délután nyitottak meg.


A Debreceni Tavaszi Tárlat a képző-, fotó- és iparművészetet hivatásszerűen művelő helyi vagy elszármazott alkotók fóruma. A sorozatban a festészet és a grafika/fotográfia kétévenkénti váltásban mutatkozik be, 2022-ben utóbbi a hangsúlyos. A kiállításra 72 művész 167 alkotása érkezett be, amelyből a szakértő zsűri 56 alkotó 86 művét javasolta kiállításra, ebből 8 művészt díjaztak – hangzott el az eseményen.

A tárlatot Cs. Tóth János művészeti író nyitotta meg. Puskás István alpolgármester köszöntőbeszédében kiemelte, a tavaszi tárlat megmutatja számunkra, mi minden történik a helyi képzőművészetben. Mindemellett alkalmunk adódik arra, hogy ezen keresztül, mint mindig, amikor művészettel találkozunk, kicsit reflektáljunk a körülöttünk zajló eseményekre, a világra, önmagunkra. – Nyugodtan kijelenthetjük, amikor 31 évvel ezelőtt útjára indult a Tavaszi Tárlat, egy olyan program született Debrecenben, ami a mai napig a város kulturális életének kiemelkedő rendezvénye – jegyezte meg. Hozzátette, mára a város kulturális élete olyan sűrűvé és színessé vált, hogy talán ebbe a nagy nyüzsgésbe a jelenlegi esemény inkább belesimul, mint kiemelkedik, de ez így van jól.

 

NE 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában