Ingyenes program szombatra

2022.02.01. 15:47

A héten bemutatják a Burai István életéről szóló katalógust Debrecenben

A Burai-emlékkiállítás megnyitóján | Forrás: Modem

Burai István aktív szakmai pályáján – melynek során számos hazai és nemzetközi kiállítás szervezője, művésztelep és szakmai szervezet vezetője volt – képzőművészeti munkásságát tekintve jelentős örökséget hagyott az utókorra. A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ a debreceni festő, grafikus és szobrász születésének hetvenedik évfordulóján arra vállalkozott, hogy a retrospektív tárlat és az ahhoz kapcsolódó katalógus segítségével vezesse végig az érdeklődő nagyközönséget Burai István munkásságának jelentősebb állomásain, közölte honlapján a múzeum.

A kötetet és az életművet Szoboszlai Lilla muzeológus, Cs. Tóth János művészeti író és Süli-Zakar Szabolcs, a Modem művészeti vezetője méltatják február 5-én, szombaton 16 órától.

A katalógus, mely a Burai-életmű valamennyi korszakának eddigi legteljesebb bemutatása, 112 oldalon ismerteti a kiállításba válogatott műveket Áfra János tanulmányával és Arany Lajos portréjával magyar és angol nyelven.

 

A programra ingyenes a belépés, de védettségi igazolványhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában