Gyász

2022.01.04. 13:45

Elhunyt a debreceni rádiózás egyik alapító tagja

Elhunyt Kazinczi Károly szerkesztő – számolt be weboldalán a Klubrádió.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Kollégánk életének 62. évében ment el, karácsonykor. Több évig dolgozott közéleti műsoraink és az online szerkesztőség munkatársaként, sok fontos, értékes anyagot, munkában nyújtott segítséget köszönhetünk neki – olvasható a honlapon. 

Kazinczi Károly
Forrás: klubradio.hu

Kazinczi Károly húsz évig dolgozott a Magyar Rádiónál, alapító tagja volt a közszolgálati rádió debreceni szerkesztőségének, amely 1988. december 21-én kezdte meg a sugárzást. A csütörtök reggeli információs magazinban éveken át ő köszöntötte a helyi hírekre kíváncsi rádióhallgatókat. Debrecenből Budapestre, a Kossuth Rádióhoz vezetett az útja, ahol a Krónika című hírműsor szerkesztője, műsorvezetője volt. Később a Népszavánál, majd az utóbbi években a Klubrádiónál dolgozott. Kellemes, igazi rádiós hangja volt, debreceni kollégái remek műsorvezetőként emlékeznek rá. A halála előtti napon még arról beszélgettünk, milyen anyagokkal készüljünk az újévig tartó ünnepi időszakra, várta, majd nagy kedvvel vállalta a feladatot. Meglett a lista, az írások már nem készülhettek el. Nem így terveztük – búcsúzott munkatársától a Klubrádió.

 

TT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában