Balogh Soma sikere

2021.09.23. 09:36

Kölcsey-díjat kapott az ifjú böszörményi dobos

A tizenhat éves Balogh Soma a jövőben Amerikában szeretné kamatoztatni ismereteit.

Fotó: Balogh Soma-archív

Balogh Soma, a böszörményi születésű fiatal rocker, a TV2 műsora, a Kismenők egykori felfedezettje tavaly novemberben részesült Kölcsey-díjban, amit a közelmúltban vehetett át ünnepélyes keretek között. A járványhelyzet miatt nem volt megtartva a 2020-as díjkiosztó, így a 16 éves dobos most kaphatta meg az emlékplakettet, amit Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át neki.

Fotó: Balogh Soma-archív

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium diákja megosztotta a Naplóval, rendkívül örült a kitüntetésnek, ugyanis kevés fiatal mondhatja el magáról, hogy a zeneművészet területén végzett kiemelkedő művészi színvonalú tevékenységéért Kölcsey-díjat kap. – Az elmúlt években a dobolás iránti szeretetem még inkább elmélyült, hű maradtam a hangszerhez, voltaképpen ki sem próbáltam más zenei eszközön játszani, ugyanis ez az én utam – fogalmazott a fiatalember, aki már számos ösztöndíjat nyert, többek között a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat. Végezetül elmondta, jövőre szeretne kijutni Amerikába tanulni, hogy az eddig itthon szerzett ismereteit máshol is tudja kamatoztatni.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában