Szavazásértékelés

2021.08.09. 13:55

Kiszabadulni a négy fal közül: ez a legfőbb célunk idén nyáron

Az elmúlt hétvégén a Bor- és Jazznapok szórakoztatta a bezártság után fellélegezni vágyó közönséget Debrecenben.

Fotó: Napló-archív

A négynapos Campus Fesztivállal július közepén kezdetét vette a hazai fesztiválszezon. Már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy a korlátozásokkal teli hónapok után óriási igény mutatkozik a szabadtéri rendezvények iránt. A múlt hétvégén aztán újabb több napos mulatságnak adott helyszínt a Nagyerdő: felcsendült a jazz a hűs lombok alatt, ahol a kiváló muzsika élményét páratlan nedűkkel koronázhattuk meg. A gasztronómiai és zenei élmények kavalkádjában szinte lehetetlen akár egy percet is unatkozni, a Debreceni Bor- és Jazznapok sokrétű rendezvény, amely minden résztvevőnek tartogat meglepetéseket. A Hajdú Online múlt heti szavazása során arról érdeklődtünk az olvasóktól, hogy miért látogatják szívesen a népszerű programsorozatot.

Mindössze 3 százaléknyi szavazat árulkodik arról, hogy a Békás-tó partján a tánc szerelmesei is képviseltették magukat a hétvégén, a voksok 11 százalékát pedig a jazz műfaj megszállottjai tették le, akik kötelező programként tekintettek az egyéves kihagyás után visszatérő rendezvényre. Az olvasók 23 százaléka főképp a borokra volt kíváncsi, ők a kóstolást helyezték előtérbe, s ezzel nem volt másképp az a 31 százalék sem, amely szintén gasztronómiai élményekre vágyott, csakhogy inkább ételre fente a fogát, semmint alkoholos nedűkre. A legtöbb szavazó (32 százalék) számára már az is elég meggyőzőnek bizonyult, hogy az elmúlt egy esztendőben ritka volt a fesztivál, akár a fehér holló, a legtöbben tehát úgy voltak vele: mindegy, csak szabadtéri program legyen!

Papp László, Debrecen polgármestere a hivatalos Facebook-oldalán az alábbi videóval kedveskedett követőinek és fejezte ki elégedettségét az idei Bor- és Jazznapok kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában