augusztus 20.

2021.08.21. 10:33

Ismét Méhes Gyula ajánlotta fel a búzát a berekböszörményi új kenyérhez

A frissen sült kenyereket Tóth Tibor lelkész szeletelte fel.

Fotó: Vmirjáncki József

Már az ünnep előtti napon a nemzeti trikolorral és a község címerét ábrázoló zászlókkal lobogózták fel Berekböszörmény főutcáját. Több helyen még a házaknál is kitűzték a piros-fehér-zöld zászlót.

Szűcs Viktor polgármester, Tóth Tibor esperes és Csorvási Lajos alpolgármester | Fotó: Vmirjáncki József

Pénteken délelőtt a nemrég felújított református templomban ünnepi istentiszteletet tartottak, ahol Tóth Tibor református tiszteletes, a Bihari Református Egyházmegye esperese prédikált. A szertartás után a hívek a község főterére vonultak, ott pedig a település és a különböző intézmények vezetői megkoszorúzták Szent István államalapító királyunk mellszobrát.

A polgármester és a jegyző koszorúz | Fotó: Vmirjáncki József

Ezután Tóth Tibor református tiszteletes megáldotta az új kenyereket, amelyet Méhes Gyula helyi gazdálkodó által erre az alkalomra felajánlott búza lisztjéből készítettek. A frissen sült kenyereket Tóth Tibor lelkész felszeletelte és abból Szűcs Viktor polgármester megkínálta az ünnepségen megjelenteket. Nem maradtak ki a kóstolásból a forgalomirányítók sem.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában