több ezren voltak a koncerten

2021.08.22. 13:11

Belga színpadon is nagy bulit csapott a Kelet Brass Band

Az eső sem vetett véget a nagyszínpados fellépésnek.

Fotó: Kelet Brass Band-archív

Belgiumban állt színpadra augusztus elején a Kelet Brass Band. A cívisvárosi csapat nagyon jó élményekkel tért haza az útról. Koi Gergő, a zenekar vezetője rövid élménybeszámolót adott a Naplónak, melyből kiderült: ott még a sör is ingyen volt – egy ideig.

– Már az odautazás is elég kacifántos volt, 18 órát utaztunk, és előtte még volt Magyarországon két koncertünk aznap, augusztus 5-én. Elég fáradt volt a zenekar, de a buszban nagyon jól éreztük magunkat, körülbelül egy órát aludtunk összesen, és mégis kipihenve, feltöltődve érkeztünk meg Belgiumba – kezdte a trombitás. – Nagyszínpadon játszhattunk több ezer ember előtt, körülbelül 3 ezer ember volt ott aznap este. Előzőleg fúvós­zenekarok léptek fel a színpad előtt, ami hihetetlen nagy élmény volt. Magyarországon megszoktuk azokat a fúvószenekarokat, amelyek játsszák a Szamos menti vagy katonaindulókat, de Belgiumban nincs ilyen hagyomány, hanem ezek a negyvenfős fúvószenekarok mai modern slágerátiratokat játszanak, mint ahogy mi is. Ők csinálták a hangulatot már délután – idézte fel.

Mint brass band, a debreceni gárda kapta meg az egyetlen lehetőséget, hogy nagyszínpadon, kihangosítva játsszon.

„Mikor láttuk, hogy elkezdenek gyűlni az emberek, és elkezdik élvezni azt a zenét, amit mi Magyarországon összeraktunk, az nagyon jó érzés volt. Kicsit tartottam tőle, hogy vajon külföldön miként fog ez érvényesülni, de nagyon élvezte a közönség. Először csak ötszáz ember állt előttünk, majd ezer, végül háromezer”

– részletezte Gergő. Ehhez az is hozzátartozik, hogy mire begyűltek az emberek a színpad elé, elkezdett esni az eső. – Azt hittem, az esővel vége lesz a bulinak, de a háromezer emberből körülbelül kétezer ott maradt. Voltak sátrak, bemehettek volna alájuk, ezt megszoktuk már a falunapokon, hogy ha esik, mindenki a sátor alatt köt ki, de itt nem az volt, ment tovább a tánc. Mindenki jól érezte magát, hiszen a sör egy ideig ingyenes volt a fesztiválon – mondta. A második nap „utcázással” telt, a brass bandek és a fúvószenekarok hangosítás nélkül játszottak Thalham utcáin, ahol az éppen pihenő zenekarok is meghallgathatták egymás koncertjeit, így a debreceni banda számos szakmai dicséretet is bezsebelt Belgiumban.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában