Elárulják a jó kenyér titkát

2021.07.16. 09:23

Till Attila új gasztronómiai fesztivált hoz a cívisvárosba

A Kenyér Lelke Fesztivált a fővárosban már hat éve rendszeresen megszervezik.

20210708 Debrecen Tájékoztató - a Nagyerdei Víztoronyban - a 2021-es évi Campusz Fesztiválról és „himnuszáról”, amely a Tankcsapda „Ülj le mellém” című dalának feldolgozásából született meg A képen: Till Attila televíziós műsorvezető Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló HBN

Fotó: Napló-archív

Só, liszt, víz, kovász. Mindössze ennyi kell a hagyományos magyar kenyérhez, a népszerű tévés műsorvezető szerint azonban a közkedvelt péksütemény elkészítésének csínját-bínját a Kenyér Lelke Fesztiválon sajátíthatjuk el. Tilla nemrég a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján vett részt a cívisvárosban. Elmondta, hogy megszerette Debrecent, és bár több szállal kötődik hozzá, az egész a Tankcsapdával kialakult barátsággal kezdődött.

A Debrecenben elsőként újrainduló fesztiválszezon egyik új programeleme, a Kenyér Lelke szervezőjeként Till Attila elmondta: a találkozó célja, hogy a legolcsóbban elérhető legjobb minőséget ismertessék meg a közönséggel. – Szeretnénk, ha az éttermi kultúra része lenne a jó magyar kenyér, próbáljuk elkészítésének hagyományait megtartani és a gasztronómiában mindenki számára elérhetővé tenni – magyarázta. Budapesten hat éve szervezik meg a találkozót, Debrecenben első alkalommal, többek között kenyérsütő versennyel és workshopokkal várják a családokat július 31-én a Nagy­erdőn, a Békás-tónál.

SZD

Borítókép: Till Attila már hetedik éve házigazdája a fesztiválnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában