külföldön húzza a Kelet Brass Band

2021.07.03. 16:08

Belgiumi koncertre készül a debreceni zenekar

A Kelet Brass Band idei koncertnaptára már korántsem üres.

Fotó: Kelet Brass Band-archív

Bár a Campus Fesztiválra idén nem kapott meghívást a Kelet Brass Band, nem fértek be a keretbe, de a srácoknak így sincs okuk panaszra, a hazai fellépések mellett egy belgiumi fesztiválra is készülnek. – Már két koncerten túl vagyunk, Biharkeresztesen a Keresztesi Napokon, majd Bodrogkisfaludon a Boldogkisfalud Feszten játszottunk. Nagyon jó érzés volt újra színpadra állni; ezek még nem a legnagyobb fesztiválok voltak, de vár még ránk egy belgiumi turné augusztus elején – osztotta meg a Naplóval Koi Gergő, a zenekar vezetője.

A belga fesztiválra minden évben negyven zenekart hívnak meg, azonban most a koronavírus miatt tíz különböző országból hívtak meg egy-egy zenekart. Magyarországot a Kelet Brass Band képviseli. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy minket nem hagytak ki ebből a buliból, sőt mi vagyunk az egyetlen zenekar, amely nagyszínpadon játszhat. Az első napon, pénteken szokott lenni egy másfél órás koncert, melynek lehetőségét egyetlen zenekar érdemli ki – ebben az évben mi kaptuk meg ezt. Szombaton egész nap a város utcáin játszanak a csapatok, különböző helyszínek vannak megadva, ott fogunk majd fellépni félórás blokkokban – részletezte. A Kelet Brass Bandre az Arrival című daluk kapcsán figyeltek fel a szervezők, így kaptak meghívást két évvel ezelőtt a belga fesztiválra.

Tavaly a járvány miatt elmaradt az újabb belgiumi koncert, ahogyan a franciaországi fellépések is elúsztak. Idén azonban már jobb a helyzet: a debreceni banda többek között Nyíregyházán a Vidor Fesztiválon is színpadra áll, Debrecenben pedig most szombaton zenélnek a Hal közben. – Több mint harminc koncertmeghívásunk van már erre az évre, valószínűleg ez még bővülni fog a nyár folyamán, újra visszatértünk a normális kerékvágásba – összegzett Koi Gergő.

A Kelet Brass Band a Térzene programhoz is csatlakozott, ennek célja, hogy júliustól a városok, községek nyitott és zárt tereit élő, ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltsék. A zenekar vezetője megosztotta: olyan műsort állítanak össze erre a programra, amelyben az 1600-as évek klasszikus zenéitől jutnak el a popzenéig, ezáltal különböző korszakokat mutatnak be. Hiszen bár könnyűzenét játszanak, a bandában mindenki komolyzenei végzettségű.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában