OperaÜnnep

2021.06.18. 10:47

A Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészei nyitják meg a Szent László Napokat

Bellini, Verdi, Mozart, Puccini örök szépségű áriáit, közkedvelt operák részleteit hallhatja a közönség a nagyváradi Szent László Napok június 21-i, hétfői megnyitóján, a debreceni Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészeinek előadásában.

Fotó: Csokonai Színház

Mint az a színház pénteki közleményében olvasható, az OperaÜnnep című produkció 19 órakor kezdődik a Szigligeti Színházban; az est az ünnep zenei megfogalmazását járja körül.

Az estén Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi csodálatos áriáit és együtteseit hallgathatja a közönség. A Csokonai Színház egy új operaénekesi nemzedék kezdő lépéseit egyengeti; a nagyváradi operagála ennek is az ünnepe.

Közreműködik: Antóni Norbert, Dargó Gergely, Donkó Annamária, Donkó Imre, Grega Csaba, Janovicz Zsófia, Kuczmog Klaudia, Molnár Anna, Nagy Kíra, Rendes Ágnes és Szilágyi Szilvia, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara. Karigazgató Gyülvészi Péter, az est karmestere Ács János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában