új fenntartó lesz

2021.05.26. 21:46

Kocsis Fülöp személyesen jelentette be a váltást

Júliustól a Hajdúdorogi Főegyházmegye veszi át a nyíracsádi Szitakötő Tanoda fenntartását.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kocsis Fülöp érsek-metropolita látogatott el május 25-én, kedden délután Nyíracsádra, hogy személyesen jelentse be a dolgozóknak, a szülőknek és a gyerekeknek, hogy a sok éve sikeresen működő Szitakötő Tanoda hamarosan – július 1-jétől – a Hajdúdorogi Főegyházmegye irányításával folytatja munkáját. A megjelenteket Horváthné Szabó Tünde, a tanoda szakmai vezetője köszöntötte, majd Fülöp atya szólt az egybegyűltekhez. Először is a legilletékesebbeket, a gyerekeket kérdezte a tanoda nyújtotta lehetőségekről. Az egyébként cserfes gyereksereg kicsit megszeppent érsek atya kérdésén, de aztán Szemán Amira talpraesetten megoldotta a helyzetet, s összefoglalta, mi minden jó a tanodában.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Tanulás, szórakozás, barátság

– A tanár nénik segítenek elkészíteni a házi feladatot, nagyon érdekesek a szabadidős foglalkozások, és sok-sok barátot szerezhetünk – fogalmazott Amira. Kocsis Fülöp szintén a három területet, a tanulás megsegítését, a szabadidő hasznos eltöltését és az emberi kapcsolatok, barátságok ápolását emelte ki a tanoda működésében, valamint elmagyarázta a szülőknek, nevelőszülőknek, gyerekeknek, hogy tulajdonképpen az intézmény működésében nem lesz számottevő változás a fenntartóváltással sem. A jó hangulatú beszélgetés után a tanodavezető megköszönte Tóth Tamásnak, az eddigi fenntartó alapítvány vezetőjének a sikeres, közös munkát, mely 15 évvel ezelőtt, az első tanoda megnyitásával kezdődött el Nyíracsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A gyermekek megsegítése a cél

Kocsis Fülöp beszámolt a Naplónak a fenntartóváltás okairól. – A Hajdúdorogi Főegyházmegyének eddig nem volt tanodája, de mindig élt bennünk a törekvés, hogy ebbe a hatékony nevelési formába mi is bekapcsolódjunk. Tóth Tamás, az eddig kiépített tanodahálózat vezetője partner volt abban, hogy a Nyíracsádon és Nyírmártonfalván működő intézményt átvehesse a Hajdúdorogi Főegyházmegye. Annál is inkább, mert az itt foglalkoztatott gyermekek mind a mi nevelő és szociális hálózatunk körébe tartoznak, így a tanodaprogramon keresztül még inkább tudjuk őket segíteni – foglalta össze a döntést és a terveket érsek atya. A délutáni program rövid megvendégeléssel folytatódott, majd a vezetők és a tanoda munkájában részt vevő munkatársak tartottak szakmai megbeszélést.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában