szeretik a munkásságát

2021.05.19. 07:00

Domborművet állítanak Wass Albertnek Nyírmártonfalván

A megyénk északkeleti csücskében fekvő Nyírmártonfalva polgármesterének kifejezett célja volt, hogy minden nemzeti ünnepnek legyen egy emlékhelye a településen.

– Már van egy március 15-i emlékművünk, az aradi vértanúknak is van emléktáblája, Szent István királyról pedig a falumúzeumunk udvarán látható egy emlékhely. Most az ünnepektől eltérve szeretnénk egy Wass Albert-domborművet építeni, amire éppen a napokban nyertünk el egy anyagi támogatást Kövér Lászlótól, amit saját keretéből szán erre a célra – számolt be a Naplónak Filemon Mihály polgármester. Mint megtudtuk, már ki is van választva a művész, aki meg fogja csinálni a bronzból készült domborművet, amely a falumúzeum falán kap majd helyet.

– A településünkön működő és a közéletben aktívan tevékenykedő Kéknefelejcs Hagyományőrző és Kulturális Egyesület főként keresztény konzervatív emberekből áll. Mivel ezt az ideológiát valljuk, így nagyon szeretjük Wass Albert munkásságát, ezért esett rá a választásunk – mondta.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában