Megkezdődtek a próbák

2021.05.25. 13:01

Bizakodva készül a nyárra a Kelet Brass Band

Bár még képlékeny a nyár, nem csüggednek a Kelet Brass Band tagjai.

Fotó: Kelet Brass Band-archív

Egyelőre úgy tűnik, nyáron lehet rendezvényeket tartani. Ezúttal a Kelet Brass Band háza táján érdeklődtünk, hogyan készülnek az elkövetkező hónapokra, s mi történt velük a pandémia idején. Koi Gergő, a debreceni zenekar vezetője, egyben trombitása elmondta, jelen állás szerint június 18-án adják a szezon első koncertjét, de további szerepléseik is várhatók: eddig tíz meghívásuk van kisebb fesztiválokra, például Bodrogkisfaludra vagy Biharkeresztesre. – Minden szerződésben benne van az a mondat, hogy ha a koronavírus-helyzet úgy kívánja meg, és a kormány úgy dönt, hogy nem lehetnek koncertek, akkor az utolsó napokban is lemondható a fellépés. Nem tudjuk még százszázalékosan mi sem, hogy vajon ezek a koncertek meg lesznek-e tartva, de mivel érdeklődés van, és már szerződéskötésig is eljutottunk a szervezőkkel, nagyon bízunk benne, hogy megtarthatók lesznek – jelentette ki bizakodva Gergő.

A múlt héten már a próbáknak is nekiláttak. A zenekar vezetője elmondta, jelenleg azt a műsoranyagot szeretnék feleleveníteni, melyet tavaly nyáron, a koronavírus-járvány idején játszottak. – Sajnos ezt a műsorlistát nem sokszor tudtuk előadni, ezért szeretnénk még párszor, néhány helyen eljátszani. Ha a koncertek beindulnak, akkor később frissíteni fogjuk az anyagunkat. Már készítjük a saját átiratokat; van olyan, ami már készen van, éppen a betanulás fázisában tart. Próbálunk arra törekedni, hogy több saját szerzeményünket játszhassuk a koncerteken, de nyilván az átiratokat, a mai modern slágereket sem hagyjuk el – osztotta meg.

Az elmúlt időszakban frissült a zenekar összetétele: a koronavírus miatt egy-két tagjuk felhagyott a zenéléssel és kilépett a Kelet Brass Bandből, de a trombitás bevallása szerint kiváló zenészekkel pótolták őket. – Sikerült kapcsolatokat kialakítani a pangó időszakban: olyan profi fúvósokkal ismerkedhettünk meg, akik a zenekar új tagjai lettek. Ők Péterszegi Balázs tubán és Durkó János harsonán, mindkettőjüket korosztályukban országos szinten is a legjobbak közé sorolhatjuk. Nagy élvezet volt velük próbálni, hamar közös nevezőre tudtunk jutni – mondta Gergő. A zenekart sem kerülte el a vírus, egy tag megbetegedett, nála visszamaradó légzési problémák is voltak, de mára ez teljesen elmúlt, újra százszázalékosan tud a hangszerén játszani.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában