videóval

2021.04.07. 11:18

Semmi más, csak egy kis hortobágyi túzokparádé

Újabb jelenet érkezett Török Zoltán Hortobágyon forgatott természetfilmjéből.

Fotó: Facebook / Vad Magyarország - Zoltán Török wildlife films

A járványhelyzet miatt egyelőre továbbra is kérdéses, mikor mutatják be Török Zoltán természetfilmes Vadlovak – Hortobágyi mese című dokumentumfilmjét. Török Facebook-oldalán időről időre komplett jeleneteket posztol az alkotásból, melynek ugyan a lovak a főszereplői, ám más állatok is feltűnnek benne. A filmes húsvétvasárnap bő egyperces túzokos képsort osztott meg az érdeklődőkkel.

A film egy pontján a túzokkakasok harca látható, a fenti jelenet ennek a felvezetése. Mint arra Török Zoltán rámutat, a túzoknász, azaz a dürgés alatt ugyanis akár ötven hím is összeverődik, és egy látványos, szabályok nélküli verekedésben döntik el, hogy ki a „főnök”. Azt írja, ezek a csoportok folyamatosan mozognak, sosem lehet tudni, hol lesznek éppen, ez esetben pedig száz négyzetkilométeres nagyságú volt a „küzdőtér”, így folyamatosan ide-oda pakolgatták a leseket. A teljes képsort végül öt ember részvételével, két hét alatt sikerült rögzíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában