neten is el lehet olvasni őket

2021.04.15. 14:04

Lezárult az egyetemi könyvtár versíró pályázata, itt vannak az eredmények

A magyar költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdetett közösségi felületein a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A „2021” témájú poétikai megmérettetésre 39 pályázótól 73 költemény érkezett.

Fotó: unideb.hu

A kiírás szerint a szervezők olyan pályamunkákat vártak, amelyek tematikája valamilyen módon a 2021-es évről szól, vagy az esztendőhöz kapcsolódik – olvasható a hirek.unideb.hu-n. A beérkezett műveket négytagú szakmai zsűri (Lakó Zsigmond, a DESzínház vezetője, Márkus Edina, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet adjunktusa, Ráckevei Anna, a Csokonai Színház színművésze és Somogyi Tibor író, slammer) bírálta el, munkájukat mintegy ötödik zsűritagként a DEENK közössége is segítette.

Fotó: unideb.hu

Az eredményhirdetést április 15-én a virtuális térben rendezte a könyvtár. Az első három helyezettről a zsűri döntött, a Közönségdíjat pedig a DEENK munkatársai szavazták meg.

A díjazottak:

I. hely: Rozsályi Anna – Foszló dunnák

II. hely: Vasas Tamás – Saját testünket járjuk körbe és körbe

III. hely: Radnai Zoltán – Az észlelés 3 fő szabálya

DEENK Közönségdíj: Molnár Anikó – Prizma

Mivel a versenyre elsősorban a középiskolás és az idősebb generáció jelentkezett, így további két díjról is döntés született:

DEENK Senior díj: Horváth Ildikó – Tüskés mező

DEENK Junior díj: Gyökeres Emese – 2020 viszlát

A költeményeket – a költészet napi hagyományokhoz híven – a már megszokott módon az Élettudományi Könyvtár üvegfalain lehet olvasni, vagy a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">DEENK Facebook-oldalán, a linkre kattintva akár virtuális verseskötetként is lapozgathatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában