Olvasói levél

2021.03.14. 12:36

Nemzeti lobogót minden magánépületre is

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Bár bizonyára érvényben van az a rendelet, hogy a nemzeti ünnepeinken a magyar lobogót ki kell függeszteni a magánépületekre is, mégis szomorúan tapasztalhatjuk, hogy bizony alig-alig láthatunk – tisztelet a kivételeknek – olyan magánházakat, ahol ott díszeleg a trikolór egy-egy állami ünnepnapon.

A fellobogózás érdekében – huszárhagyomány-őrzőként – magánfelhívással fordulok a lakossághoz, hogy feltétlen tiszteljük meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulóját azzal, hogy idén a magántulajdonban lévő épületeken is kihelyezzük a nemzeti zászlónkat! Fejezzük ki ezzel elismerésünket a hajdani magyar szabadságharc hősei iránt!

Fejezzük ki továbbá a nemzeti lobogók kihelyezésével azt is – a mai gyötrelmes időszakban, amikor már második éve lesz annak, hogy nem ünnepelhetünk nyilvánosan –, hogy a mai ellenségünkkel, a koronavírus-járvánnyal is egységgel, kitartással és nemzeti összefogással küzdeni fogunk! Jelképezze a nemzeti lobogó népünk összetartozást, mindenkor és minden bajban! Ennek szellemében kérek minden polgárt arra, hogy lakóházára függessze ki március tizenötödikén a magyar nemzeti lobogót!

Szoboszlai Endre, csillagász-ismeretterjesztő, újságíró

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában