másokat is inspirál

2020.12.16. 15:11

Milliók nézik a debreceni gitáros videóit

Muzikálisabbá tenné a világot a debreceni gitáros.

Fotó: Gergely Péter-archív

Az immár több mint 620 ezer feliratkozóval büszkélkedő debreceni gitáros, Gergely Péter jelenleg a 11. helyen áll a legnépszerűbb magyar YouTube-csatornák listáján, legnézettebb feldolgozását pedig már több mint 15 millióan tekintették meg.

– A csatornámat 2012 szeptemberében indítottam, amikor feltöltöttem a legelső átdolgozásomat, bár ekkor még teljesen más stílusban játszottam, mint amivel azóta foglalkozom. Az indításhoz onnan jött az inspiráció, hogy sok szuper feldolgozást láttam a YouTube-on, és mivel már régóta gitároztam, úgy gondoltam, kipróbálom én is, hogy mit tudok alkotni – mondta a Naplónak Gergely Péter. – Aztán szép lassan egy olyan platformmá vált ez számomra, ahol maximális mértékben kiélhetem a kreativitásomat. Eddig egyetem mellett csináltam a videókat, azonban miután idén lediplomáztam, elkezdtem főállásban a zenével foglalkozni. Úgy gondolom, hogy hiba lenne nem megpróbálni kihozni ebből a lehetőségből a legtöbbet, hiszen ez az álmom – vallja a művész.

Magas nézettsége ellenére hazánkban mégsem ismerik sokan Gergely Pétert és munkásságát, követőtáborának nagy része külföldiekből áll. – Nem zavar, hogy Magyarországon nem ismernek meg, mivel sosem az volt a célom, hogy minél népszerűbb legyek. Inkább olyan szempontból érint kicsit rosszul, hogy bár büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, a sok külföldi hozzászólás között kevés hazaival találkozom. Amikor kiszúrok egyet-egyet, azok mindig mosolyt csalnak az arcomra. Természetesen szívesen változtatnék ezen a jövőben, azonban eddig még nem találtam meg ennek a megfelelő módját – fogalmazott a gitáros, aki nagyon büszke támogató követőtáborára. Mint mondta, feliratkozóitól számtalan olyan kommentet kap, melyekben megosztják vele: ő inspirálta őket abban, hogy elkezdjenek gitározni, vagy éppen újra hangszert ragadjanak. Ez számára a legnagyobb elismerés, mivel szeretné egy kicsit muzikálisabbá tenni a világot.

Debreczeni-Kondás Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában