új videó 24-én

2020.12.23. 08:29

Meghitt dallamok a Kelet Brass Bandtől

A Reszkessetek, betörők! című közismert film egyik betétdalát dolgozta fel a Kelet Brass Band karácsony előtt.

A Carol of the Bells elnevezésű, meghitt hangvételű dalt formálta saját stílusára a Kelet Brass Band, a közönség pedig szentestén hallhatja a zenekar feldolgozását először.

– Úgy éreztük már egy ideje, hogy nem csináltunk semmit, ez az érzés nyilván az elmaradt koncertek miatt is alakult ki bennünk. Szerettük volna egy meghitt karácsonyi felvételt, mert ilyen ötlettel még sosem álltunk elő.

„Az első elképzelések szerint csak egy hanganyag készült volna, amit képek vetítésével kísérve képzeltünk el, hiszen nincsen bevétele a zenekarnak, így egyértelműen nagyobb kiadásokban sem tudtunk gondolkodni”

– számolt be a Naplónak Koi Gergő, a zenekar vezetője. Mint mondta, normális esetben Budapesten rögzítik a zenekar dalait, most azonban bevetél híján maguk oldották meg a feladatot. – Kiss Péter, a zenekarunk dobosa tanulta ki a felvételkészítés fortélyait, és a próbateremből stúdiót alakítottunk ki magunknak. Ezt követően pedig lehetőséget kaptunk egy klip forgatására is, hiszen Gál András debreceni barátunk, akivel már korábban is dolgoztunk együtt, hiszen készített több zenénkhez is videóklipet, felajánlotta, hogy a karácsonyi elképzelésünkhöz is segít videót forgatni, ezzel támogatva a zenészeket ebben a nehéz időkben – tette hozzá.

Megtudtuk, még el sem készült a stúdiófelvétel hanganyagának keverése, amikor már beharangozta a közösségi felületén a dal megjelenését a zenekar, így nem csoda, hogy izgult a banda azon, valóban sikerül-e megvalósítani az elképzeléseit. – Ijesztő látni, hogy a zenészek mennyire magukra vannak utalva az elmúlt időszakban. A kisebb zenekarok a raktárkoncertekből is kimaradnak, így ha sokáig tart ez a helyzet, amit a koronavírus-járvány okoz, akkor bevétel híján megszűnhetnek a kisebb zenekarok. Minden rosszban van valami jó, mostanra a zenekarunk megtapasztalhatta, hogy képes egy ilyen kihívást is véghez vinni, el tudjuk magunknak készíteni a felvételeinket, de nyilván nem vagyunk profik. A jövőben a legfontosabb műsorszámok rögzítését a megszokott fővárosi stúdióba tervezzük, esetleg a kisebb produkciókat oldjuk meg magunknak. Most, hogy tudjuk, saját erőből is megoldjuk, több stúdiófelvételre számíthat a közönségünk a jövőben – fejtette ki érdeklődésünkre András.

A karácsonyi felvételt december 24-én, csütörtökön mutatják be.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában