megkérdeztük, várható-e javítás

2020.12.15. 12:47

Évek óta törött Oláh Gábor szobra

Van-e lehetőség Oláh Gábor parkerdei portrészobrának restaurálására, az alkotásnak ugyanis évek óta törött az orra – érdeklődött a Napló a polgármesteri hivataltól.

Fotó: Vass Attila

Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal zöldterületi osztályának megrendelésére a Dekert Nonprofit Kft. a tartósan fagyos időszak beállta előtt minden évben elvégzi a városban lévő mészkőszobrok fémlemezekkel történő takarását. Idén néhány héttel ezelőtt már elvégezték ezt a feladatot, így természetesen a szóban forgó, mészkőből készült szobor befedése is megtörtént.

Fotó: Molnár Péter

– Ettől függetlenül a szükséges javítási munkálatok elvégzésének igényét nyilvántartásunkban előjegyeztük. A tavaszi időszakban a takarás eltávolítását követően az illetékes zöldterületi ügyintéző szobrász segítségével felméri a lehetséges javítás, illetve pótlás költségeit, és a rendelkezésre álló források függvényében a korrekciót mielőbb elvégezteti – válaszolta kérdésünkre az önkormányzat.

Fotó: Vass Attila

Oláh Gábor (1881. január 17. – 1942. június 23.) debreceni költőnek 2021. január 17-én ünnepeljük a 140. születésnapját. A nagyerdei szobrát ifj. Szabó István készítette 1968-ban. Emellett a Kar utcai, egykori lakóháza falán lévő domborműves tábla is őrzi az emlékét.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában