felolvasást tartottak

2020.09.05. 22:00

Romantikus dráma szavai hangzottak a fák között

A lengyel irodalom egyik remeke lelt otthonra szombaton délután a Botanikus kertben: Juliusz Słowacki „Balladyna” című drámáját olvasták fel.

Fotó: Matey István

Debrecen Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata (DMJV LNÖ) csatlakozott a lengyel köztársasági elnök által 2012-ben elindított és mára már hagyománnyá vált Nemzeti Felolvasás (Narodowe Czytanie) című kezdeményezéshez – tudatta a Naplóval Rácz Tibor, a DMJV LNÖ elnöke.

Fotó: Matey István

Minden évben a lengyel irodalom egy-egy remekművét, 2020-ban Juliusz Słowacki „Balladyna” című drámáját (terjedelmi, időbeli korlátokra tekintettel a mű részleteit) egy adott napon – szeptember első szombatján – szabadon választott formában felolvassák a kezdeményezéshez csatlakozó helyszíneken – ismertette levelében Rácz Tibor.

Fotó: Matey István

A botanikus kert csodálatos környezete ebben a járványügyi helyzetben nemcsak szó szerint vett „szabad tér”, hanem ideális „háttér” is a felolvasáshoz, mivel a romantikus dráma több jelenete is egy képzeletbeli tó partján játszódik – írta az elnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában