Programajánló

2020.09.17. 12:42

Karikás ostor csattogása, gitárhúr pendülése űzi az unalmunkat

Íme néhány rendezvény a megyéből, ami kedvet adhat ahhoz, hogy kicsit kimozduljunk a négy fal közül.

Gulyások mérik össze tudásukat

Szombaton immár 24. alkalommal rendeznek gulyásversenyt és pásztortalálkozót Hortobágyon. Az ingyenes programon a hivatalos megnyitó után, 10 óra 30 perckor veszi kezdetét a gulyások és bojtárok versengése, ahol a versenyszámok között szerepel vízhúzás, pányvadobás, a gulyásbot és a karikás használata. A rendezvény gulyások, csikósok és a vendégek közös csergetésével zárul.

Pergő időben – a fiókkönyvtárban

Ozsváth Sándor Trianon árnyai hét hazában és Pergő időben című könyveit mutatják be csütörtök (ma) délután a Méliusz Benedek Elek Fiókkönyvtárban (Debrecen, Piac utca 68.) 16 órakor.

Zenei csemegék csak szabad téren

Ma délután 14 órától a XVIII. Más-7 fesztivál keretében a Rocksuli növendékei, Kerekes Beáta és Abuczki Norbert utcazenélnek a Hal közben. A Tűzlabda zenekar szabadtéri koncertje lesz hallható a Debreceni Ifjúsági Házban (Simonffy utca 21.) szeptember 19-én (szombaton) 20 órától. A rendezvény ingyenes. (Bejárat a Kápolnási utca felől.)

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában