indul az évad

2020.09.05. 18:05

Hazai klasszikus nyitja az új színházi évadot

A Coopera és ko­produkciós partnereinek új produkciója tisztelgés a nemzeti összetartozás éve és ideája, valamint a magyar operairodalom egyik legfontosabb műve előtt. Az előadás nemzetközi turnén kívánja a magyar operairodalom egyik legfontosabb darabját az azt megillető helyére emelni a világ színpadain. Az opera rendezője Vidnyánszky Attila, a címszerepben pedig Molnár Levente erdélyi származású művészt láthatjuk majd.

A legjobban megírt darab

A teljesen új produkció életre hívásához olyan kiemelt művészeket sikerült bevonni, mint a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila, a Liszt-díjas Molnár Levente, a Liszt-díjas Kesselyák Gergely karmester, valamint Kováts Kolos, Berczelly István és Kálmándy Mihály Kossuth-díjas operaénekesek. Vidnyánszky Attilának ez a hetedik Bánk bán-rendezése, ezzel kapcsolatban a színháznak elmondta: nagy ajándék, hogy ő rendezheti az előadást, ami óriási kihívás volt számára, és a legjobban megírt magyar színdarabnak tartja a Bánk bánt, amely shakespeare-i magasságokat ér el.

Útnak indul

Az új előadás erdélyi díszbemutatója 2020. augusztus 9-én lett volna a csíksomlyói nyeregben, ám a járványhelyzet miatt 2021 augusztusára tolódott, az anyaországi díszbemutatóját pedig augusztus 19-én tartották a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadás most elindul mind hazai, mind nemzetközi útjára: Magyarországon többek között a Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is színpadra állítják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában