debreceni siker

2020.09.30. 07:28

Három Helyi Érték Díjat nyert a Médiacentrum

A Napszemle, a Mestervizsga című produkció és két dokumentumfilm lett dobogós.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Első lett a Médiacentrum Debrecen (MD) a Helyi Érték Díj pályázaton a Magazin és az Egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriájában. Emellett harmadik helyet szerzett a Híradós műsorszámok versenyében.

A teljes szakmai vertikum

A pályázatot a Helyi Televíziók Országos Egyesülete hirdette meg. A műveket Gulyás István újságíró, szerkesztő, Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező és Kollarik Tamás producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató értékelték. A magazinműsorok közül a „Mestervizsgát” ítélték legjobbnak. Az MD és a Debreceni Szakképzési Centrum közös magazinjában az iskolai tanműhelyektől a gazdasági környezetig követhetők végig a szakmák. Az egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában az MD két pályaművel mérette meg magát.

Évek óta a legjobbak között

Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője | Fotó: Médiacentrum Debrecen-archív

A zsűri szerint mindkét debreceni film annyira kiemelkedő, hogy megosztva kapták az első helyet. „Az utolsó hazatérés” a Szent Korona hazahozatalának történetét mutatja be, a „Páneurópa” pedig a páneurópai piknikről mesél.

Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője rámutatott: a híradók között évek óta stabilan a legjobb három között van a Napszemle, s a debreceni filmek is rendre kapnak Helyi Érték Díjat. – A Magazin kategóriában évek óta nem tudunk sikert elérni, így ezen a területen erősítenünk kell. Sokat dolgoztunk azért, hogy új, színvonalas magazinjaink szülessenek, melyek közül többel a fiatalabb korosztályt is megszólítottuk – fogalmazott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában